Stjärnan skadad – måste röntgas

avPatrik Brenning, Petra Thorén

FOTBOLL

”Får försöka att inte vara orolig...”

GÖTEBORG. Mitt i all segeryra ett orosmoln.

Målskytten Kosovare Asllani haltade av med en skadad vänsterfot och ska röntgas.

– Om jag inte brutit benet kommer jag försöka spela, det ska mycket till för att jag inte ska vara med, säger anfallaren.

Kosovare Asllani gjorde ett mål och en assist mot Finland och var väldigt aktiv i anfallsspelet.

Men hon tvingades lämna planen i andra halvlek med en skadad fot.

När hon kom i den mixade zonen efter matchen var vänsterfoten lindad.

Smärta nära fotknölen

– Vi ska köra en röntgen. Förhoppningsvis är det inget allvarligt, men vi måste kolla upp det. Jag kände direkt i närkampen att det inte var bra efteråt, berättar hon.

PSG-anfallaren ville inte själv spekulera i om det är allvarligt eller inte.

Landslagets läkare Mats Börjesson trodde efter första diagnosen att det handlar om en blödning, men vill avvakta röntgen han med.

– När hon landade fick hon smärta i vänster fots insida, mot fotknölen. Hon har lite smärta där nu. Man får betrakta det som en stukning, säger han.

Vad har hänt i värsta fall?

– Jag tror inte att det är så farligt. Det är mest för att se om det sitter en blödning eller om det är någon påverkan på ett ledband. I och med att hon inte vred till foten så mycket tror vi mest på en blödning, men då vill vi se var den sitter, säger Mats Börjesson.

Perfekt insats

I ”Kosses” värld finns det dock inte mycket som kan stoppa henne från att spela vidare. Hon sa i natt själva att hon ”spelar vidare om hon inte brutit något”.

23-åringen bildar med Lotta Schelin en anfallsduo som kan ge en svensk EM-succé.

Insatsen i går var alldeles perfekt.

– Vi hittade in i ytan framför backlinjen, jag fick mycket boll. Det var enkelt. Det var kul att spela hela matchen. Skönt att både jag och Lotta fick sätta dom (chanserna), säger ”Kosse”.

ARTIKELN HANDLAR OM