Malmö FF

Mållöst i 285 minuter – och slut på anfallare

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

MFF:s mardröm total

I fjol målglada mästare – nu ett lag i anfallskris.

Malmö FF hade bara en anfallare kvar i avslutningen mot Syrianska och har efter 0-0-matchen inte gjort mål på 285 minuter.

– Hade jag vetat vad som var fel hade jag rättat till det direkt, säger tränaren Roland Nilsson i Canal Plus.

Daniel Larsson kunde inte resa med övriga laget till Södertälje efter en smäll mot IFK Göteborg. Malmö FF hade därför bara två renodlade anfallaren anmälda till matchen mot nykomlingen: Agon Mehmeti och Dardan Rexhepi.

När Mehmeti sedan blev sparkad i huvudet av Peter Ijeh strax innan halvtid blev problemen ännu större. MFF hade inför matchen inte gjort mål på 195 minuter och tvingas med timmen spelad byta ut Mehmeti. Då gör laget inga mål.

Syrianska närmast segern

– Lite blandat i dag. Slutprodukten finns inte där i dag. Sista passningen får vi inte riktigt till. Då får motståndaren ställa om och vi löpa oerhört mycket, säger Malmör tränare Roland Nilsson.

Ska sanningen fram så förtjänade de inte heller det mot Syrianska. Hemmalaget dominerade matchbilden och hade fyra riktigt kvalificerade chanser. Tur för MFF var det att Syrianska är ännu sämre än dem på att göra mål. Efter sex spelade matcher har laget bara hittat nätet två gånger och är med det sämst i hela allsvenskan.

”Vi är tveksamma”

– Det ser mycket bättre ut offensivt i dag och vi måste våga för att vinna något, det går inte bara att fega. Vi har inga skitspelare i laget heller direkt och vi kan spela fotboll, säger mittfältaren Johan Arneng.

Malmö FF har nu inte gjort mål på 285 minuter och Syrianska på 300. Då var det kanske ingen skräll att matchen i Södertälje slutade 0-0.

– Hade jag vetat vad som var fel hade jag rättat till det direkt. Vi får titta på det i veckan. Vi är lite tveksamma när vi väl kommer till situationen. Antingen slår vi inte in bollen eller så väljer vi fel alternativ, säger Roland Nilsson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Allsvenskan i fotboll

Roland Nilsson

Syrianska FC