Så tror de insatta om kvalrysaren

FOTBOLL

Vi ställde spelare med erfarenhet av holländsk fotboll två frågor:

1. Hur ska vi slå Holland i kväll?

2. Hur går det i matchen?

Här är deras svar.

■ ■ ■

Ralf Edström (Eindhoven 73-77)

1. Kollektivt arbete i 90 minuter och Isaksson måste göra en idiotmatch. Hoppet står till kontringar med Elmander och Hysén. Jag hoppas att Hysén spelar från start för van der Wiel brukar komma som ett jävla ånglok på kanten och då behöver Martin Olsson hjälp. Hysén är en evighetsmaskin som också kan hitta luckor bakom van der Wiel. Det krävs, för vi kommer få jaga boll åt helvete.

2. Hjärtat säger 2–1, men hjärnan säger förlust.

■ ■ ■

Lasse Nilsson (Heerenveen 05-07)

1. På deras omotivation enbart. Det gäller att vi har flyt, att de inte är i form. Jag tycker inte deras backlinje är speciellt imponerande, men det spelar ingen roll om man inte har bollen. Så vi måste störa dem i uppspelen. Inte med hög press över hela planen, men på bollhållaren. Speciellt på deras hämtande mittfältare och Gregory van der Wiel. Han skjuter fram långt, så det gäller att ha koll.

2. Jag tänkte först tippa med hjärtat, men det blir nog 1–3.

■ ■ ■

John Guidetti (Feyenoord 2011-)

1. Vi måste vara aggressiva och tro på oss själva. Om Råsundapubliken är bra kan det gå vägen. Vi måste vinna matchen-i-matchen, för Holland spelar mycket man-man. Om tillräckligt många svenskar vinner sin match vinner vi hela matchen.

2. 3–0 till Sverige och jag gör hattrick. Nej, just det, jag spelar ju inte. Då blir det 2–1.

■ ■ ■

Sharbel Touma (Twente 04-07)

1. Vi får inte tillåta dem att ha sitt passningsspel. Det gär vi genom att våga sätta press högt upp och ändå göra det kompakt, tillsammans. Annars kommer de knacka sig igenom. Så kan vi överraska och chocka dem.

2. Jag hoppas på svensk vinst, verkligen, men tror tyvärr på 0–1.

■ ■ ■

Harry Bild (Feyenoord 65-67)

1. Spelmässigt är de bättre än Sverige, men vi kan kämpa oss till oavgjort eftersom Holland inte har mycket att spela för. Holland kommer att föra matchen, så Sverige får inrikta sig på kontringar.

2. Jag kan sträcka mig till 1–1. Men det blir inte lätt.

■ ■ ■

Ove Kindvall (Feyenoord 66-73)

1. Det är hemmaplan och ett par av de bästa i Holland är inte med. Klart de är favoriter, men det gäller att alla lyfter sig ett par klasser. Första kvarten blir väldigt viktig. Där måste svenskarna få tag i bollen. Däremot behöver man inte gå till offensiv, men var och en måste direkt ta hand om sin motståndare.

2. Jag har en känsla för oavgjort, typ 1–1.

■ ■ ■

Magnus ”Ölme” Johansson (Groningen 99-03)

1. Herregud, vi måste vara noggranna i passningsspelet och hålla ihop laget, för de är duktiga med passningarna. Och ta vara på de chanser man får framåt.

2. Sverige har absolut en chans. Jag tippar 1–1.

■ ■ ■

Samuel Armenteros (Heerenveen 06-08, Heracles 09-)

1. De har otroliga kvaliteter, men se på när vi mötte Holland. De var mycket skickligare men vi vann med 3-0. Är man smart i försvarsspelet gör det inget att det ser ut som att Holland har 90-10 i bollinnehav, man kan vinna ändå.

2. 2–1 till Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM