Sista svenskhoppet släckt ute i Europa

FOTBOLL

Mardrömskväll för Isaksson, Berg och Bajrami

Två svensklag återstod i årets Europa-spel.

Nu är båda med stor sannolikhet borta.

Emir Bajramis Twente förlorade med 1-5 mot Villarreal och PSV Eindhoven med 1-4 mot Benfica i Europa Leagues kvartsfinaler.

När de allsvenska lagen fortsatt har hopplöst svårt att ens nå turneringarna i Europa står det svenska hoppet till våra utlandsproffs. På torsdagen dog med stor sannolikhet drömmen för de sista svenska spelarna på den europeiska scenen.

Bajrami från start

Emir Bajrami fick chansen från start när han Twente upplevde en mardrömskväll på bortaplan mot Villarreal. Spanjorerna vann med förkrossande 5-1 efter två mål av Nilmar och matchen är därmed i praktiken avgjord redan innan returen i Holland.

En liten låga av hopp tändes för PSV Eindhoven i slutet av matchen mot Benfica – men det var inte tack vare Marcus Berg. Laget låg under med 0-3 när Berg byttes ut efter 79 minuter av bortamatchen. Bara sekunder senare hade hans ersättare, 18-årige Zakaria Labyad, reducerat och gett kvartsfinalen lite nerv inför returen. Det hopp såg dock Javier Saviola till att släcka med sitt 4-1 på övertid.

Porto mot semifinal

Andreas Isaksson gjorde en fullt godkänd match för PSV, trots fyra insläppta mål, då Benfica dominerade tillställningen fullständigt.

I övriga kvartsfinaler ser Porto ut att ha säkrat en plats i semifinalen efter 5-1 i hemmamatchen mot Spartak Moskva. Braga har även de ett övertag, om än litet, tack vare ett bortamål i 1-1-matchen mot Dynamo Kiev.

ARTIKELN HANDLAR OM