– En rättvisefråga att få tillbaka Cesc och Piqué

Av: Pierre Wingren

Publicerad:
Uppdaterad:

Barcelonas ex-president trött på engelsmännen

Gerard Piqué lämnade Manchester United for Barcelona.

Nu vill Joan Laporta att Cesc Fàbregas gör likadant.

– Nästa eller nästnästa säsong kan han komma till Barcelona, säger Joan Laporta till the Mirror.

Fabregas och Laporta.
Foto: scanpix
Fabregas och Laporta.

Turerna kring Arensals eftertraktade mittfältare Cesc Fàbregas, 23, har varit många. Han har under lång tid lockat till sig intresse från flertalet klubbar, men Barcelona har alltid varit hetast.

Någon affär har aldrig blivit av men diskussionerna vägrar att dö ut. Barcelonas före detta president, Joan Laporta, eldar nytt liv i debatten när han talade ut med engelska tidningen the Mirror.

– Engelsmännen kommer hit for att fiska, de kom för att fiska upp Piqué och Cesc. Att vi vill ha tillbaka dem är en rättvisefråga, säger han till tidningen.

Champions League väntar

Gerard Piqué återförenades med sin gamla klubb Barcelona efter en mindre lyckad tid i Manchester United. Nu vill Laporta att Cesc Fàbregas går i sin landsmans fotspår.

– Han övergav Manchester United och visade tydligt att han ville till Barca. Jag hade gillat om Cesc gjorde likadant, säger Joan Laporta.

Ex-presidenten visade tydligt vad han tycker och känner om "Cesc-affären". Ett väldigt lägligt tillfälle kan tyckas då det på senare tid har blivit väldigt populärt att uttala sig om den andra klubbens spelare inför en match.

Som bekant möter Barcelona Arsenal i Champions League-åttondelsfinal. Laporta avslutade dock intervjun med att ta ett steg tillbaka.

– Att värva Cesc är inte brådskande, men det är en fantastisk spelare. Nästa eller nästnästa säsong kan han komma till Barcelona, säger han.

Legenden har tröttnat

Laportas uttalande har naturligtvis väckt reaktioner runt om i fotbolls-Europa. Den holländske fotbollslegendaren Johan Cruyff har tröttnat på den ständiga diskussionen om Cesc Fàbregas vara eller inte vara i Arsenal.

– Låt oss njuta av matchen och lämna Cesc i fred. Hans framtid är i Arsenal som försöker ta sig vidare i Champions League och vinna Premier League, säger Johan Cruyff till sport.co.uk.

Han menar att representanter och spelare från Barcelona måste sluta prata öppet om Arsenal-mittfältarens framtid.

Men legenden själv vet förstås hur det är att vara fotbollsspelare och tillägger att:

– Cesc bestämmer själv sin framtid, han kommer att förlänga sitt kontrakt om han vill stanna, annars lämnar han och då får klubben en ordentlig summa pengar. Spelaren bestämmer, säger han till sport.co.uk.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN