Han berättar – om Zlatans dåliga sidor

Det har gått ett halvår sedan Zlatan Ibrahimovic gick till AC Milan.

Gennaro Gattuso har nu lärt svenskens positiva sidor – och de negativa.

– För honom är det alltid de andras fel, säger Gattuso.

Mittfältskämpen Gennaro Gattuso brukar säga vad han tycker och han gör inget undantag när han i en intervju med Correre della Sera får frågor om Milans nyförvärv Zlatan Ibrahimovic.

I intervjun berättar han öppet om Zlatans positiva och negativa sidor.

"En jobbig typ"

– Två saker har jag förstått om honom: att han är en jobbig typ och att han är ett första klassens proffs. Han arbetar på ett fantastiskt sätt, han tränar även när han kunde vila. Att han var duktig visste vi redan, säger Gattuso enligt Eurosport.

Varför är han jobbig?

– Jag tar ett exempel. I onsdags förlorade han smålagsmatchen som vi alltid har i slutet av varje träning för första gången. Och vems fel var det? De andras. För honom är det alltid de andras fel.

Fenomenal på planen

Milan befinner sig över nyårsveckan i Dubai där man tränar för att maximera formen.

Man gör det som serieledare efter en höst där Zlatan Ibrahimovic varit fenomenal och fört laget till seger efter seger.

Men redan när svensken precis anlänt till Milanello hamnade han i blåsväder. På ett träningspass visade tv-bilder hur Zlatan märkligt drog en karatespark mot Rodney Strasser – som såg irriterad ut medan Zlatan traskade vidare.

Han har även hamnat i handgemäng med Oguchi Onyewu – ett bråk Gattuso var inblandad i.

"Fick två-tre slag"

– Jag fick den briljanta idén att lägga mig i. Tillsammans med andra lagkamrater försökte vi sära på dem. Vi var många, med de där två väger ton och är över två meter långa. Från den där röran minns jag bara, som i en blixt, Ambrosinis ansikte, också han överväldigad, och sen två eller tre slag till som jag fick. Så till slut sa jag till mig själv: Men vem är det som tvingar mig att göra det här... Slå ihjäl varandra ni. Och så smet jag iväg, berättar han.

Men på planen har han hela tiden levererat.

Förklaringen kanske ligger i hur Zlatan beter sig i omklädningsrummet:

– Han är alltid förbannad. Han är lite som jag: Arg på sig själv, säger Gattuso.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN