Real Halmstad har en bit kvar

FOTBOLL

”Man kan fråga sig varför de hamnade i Halmstad?”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
SPANSKT Real-lånen Jos Zamora, Raul Ruiz och Francisco Javier Hernandez debuterade i HBK.

En ny offensiv uppställning och tre nyförvärv från Real Madrid.

Men Halmstad tappade 2–0 till 2–2 mot J-Södra och Superettanlagets veteran Dennis Östlundh var inte överdrivet imponerad.

– Visst har de varit i Real men man kan fråga sig varför de hamnade i Halmstad?

Den förre AIK:aren gjorde själv ett mål när Jönköping Södra hämtade in 0-2 till 2–2 mot Halmstad. Ett HBK med en ny offensiv 3–5–2-uppställning och fyra tekniska spanjorer på planen.

– Jag kan gissa att de inte är skitnöjda med dagens prestation. De har en bit kvar men spanjorerna var väldigt skolade fotbollsspelare med mycket boll i sig, säger Östlundh.

Diaz imponerade

Det var debut för HBK:s tre inlånade talanger från Real Madrid: Raul Ruiz (20 år), Zamora (22) och Javi Hernandez (21). Raul Ruiz imponerade mest med ett mål och en assist med Östlundh är inte övertygad.

– Visst har de varit i Real man ska också vara krass och fråga sig varför de hamnade i Halmstad? Det finns ju rätt många bra lag i Spanien också utom Real.

”En klasspelare”

33-åringen håller istället den fjärde spanjoren, 32-årige Ivan Diaz med ett förlutet i Espanyol, högst.

– Han var en klasspelare, absolut. Men vi får se hur han och de andra klarar av det. De är rappa och tekniska men i Sverige går det rätt hårt till ibland. Frågan är om de klarar av det spelet också? Men någon av dem kommer säkerligen att göra det.

Hade du gissat att de var från Real?

– Nej, det hade jag inte gjort. Men de är helt klart bra fotbollsspelare. Det ser lovande ut men de är inte helt framme. Jag är i alla fall säker på att de kommer att försöka spela fotboll vilket är en nog så stor vinst med tanke på hur Halmstad har spelat tidigare.

HBK:s assisterande tränare Michael Svensson är ändå hoppfull.

– De håller absolut hög allsvensk klass. Vi har höga förväntningar men de har precis kommit och måste få anpassa sig till allt.

ARTIKELN HANDLAR OM