Så ska Zlatans säsong räddas

FOTBOLL

MILANO. Zlatans trötthet oroar Milan.

Tränarstaben och klubbledningen planerar nu flera åtgärder för att inte bränna ut honom.

Allt för att Milans stora stjärna ska hålla säsongen ut.

Foto: hårt belastad ”Ibra är monstruöst stark men det är klart att det är tufft när han spelar varje match”, säger Milans fysträningschef Daniele Tognaccini.

”Jag är trött, mycket trött”.

Så sa Zlatan Ibrahimovic under den svenska landslagssamlingen i veckan. Han berättade öppet att han känner sig sliten och att han även åter haft känning i en ljumske och därför avstått från matchen mot Sampdoria i italienska cupen.

– Han har haft lite ont i ljumskarna, sa också Daniele Tognaccini, Milans fys-träningschef förra veckan.

Milans tränare Max Allegri försöker tona ner Zlatans uttalanden och säger:

– Ibra gillar att då och då säga att han är trött. Och det är normalt om han är det.

Oroat i tränarstaben

Men flera källor i Milan uppger för Sportbladet att Zlatans uttalanden oroar tränarstaben och klubbledningen. Dessa har också väckt mycket uppmärksamhet i Italien och vissa medier har vinklat det som att Zlatan ”anklagar” Milan för att han får spela så mycket och blir utbränd.

– Jag för en dialog hela tiden med Ibrahimovic, säger dock Allegri och alla med insyn i klubben vet att ingen tvingar Zlatan att spela om han inte vill – den svenske stjärnans vilja och ord väger tungt.

På topp med Cassano

Milan har haft en mycket svår skadeperiod med elva spelare borta som mest. I kväll återvänder Nesta och Pirlo till spel, mot Parma.

Zlatan förväntas starta på topp tillsammans med Antonio Cassano.

Klubbledningen skulle egentligen vilja spara ”Ibra” men vågar inte.

– Ibra bär ju laget, man törs inte vila honom. Men om Milan leder med flera mål ska han få gå ut, säger en Milan-källa till Sportbladet och fortsätter:

– Samtidigt är alla rädda för att han ska köra slut på sig eller få så mycket problem med ljumskarna att han måste opereras igen. Vår mardröm vore att stå utan Zlatan i april, maj då allt avgörs.

Vilas mot bottenlag

Eftersom Milan noga följt Zlatans medicinska historia är man oroade över att han känt av sina ljumskar. Klubben kommer nu att försöka vila honom mer. I matcher som i italienska cupen samt mot bottenlag, som mot Bari den 13 mars, direkt efter returmatchen mot Tottenham borta i Champions League, kan han också få komma att starta på bänken.

Milans medicinska stab kommer också att ha ännu noggrannare koll på Zlatan och inte minst hans ljumskar medan Tognaccini och de övriga fystränarna lägger all kraft på återuppbyggnadsträning.

ARTIKELN HANDLAR OM