Holländska fotbollsligan

”De har ingen rätt att sparka mig”

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Dulee Johnson vill stämma De Graafschap

Dulee Johnson.

Foto: MAGNUS SANDBERG

För Dulee Johnson råder det inga tvivel.

Han är oskyldig till alla anklagelser och De Graafschap har inget giltigt skäl att bryta hans kontrakt.

Nu ska han kontakta advokater för att få rätt.

– Dulee Johnson är den enda spelaren i hela världen som får sparken för att ha varit med i en bilolycka, säger 27-åringen till Sportbladet.

De Graafschap utnyttjar hans dåliga rykte, menar Dulee Johnson. När Sportbladet pratar med liberianen står fast vid versionen som han lämnade i går: det var inte han som satt bakom ratten när hans bil kraschade in i en staty på natten mellan lördag och söndag.

”Behöver inte betala”

Ändå ska han få sparken. Enligt den förre AIK-aren drar den holländska klubben fördel av att han varit inblandad i kontroverser tidigare i karriären.

– Tränaren sa att jag skulle säljas i januari, att de ville köpa en ny spelare. Jag spelade en match och gjorde mål men blev utbytt. Jag frågade tränaren varför och han sa att jag inte skulle få mer speltid. Nu vill de sparka ut mig från klubben för att de tjänar på det. Då behöver de inte betala.

Hur mycket tjänar klubben på det?

– Ingen aning, jag har kontrakt till juni. Men de kommer inte att klara det, för de har ingen rätt till det.

Dulee Johnson menar att han varit strikt professionell under sin tid i Holland. Att han var ute klockan fyra på söndagsmorgonen och var inblandad i en bilolycka tycker han inte är konstigt.

–  Vi hade ingen träning dagen efter och ingen match på två veckor. Jag är 27 år gammal och har familj. De kan inte säga åt mig vad jag ska göra. Det var många spelare i laget som var ute, fast inte på samma ställe.

”En kompis körde”

Vem var det som körde bilen?

– En kompis. En fotbollspelare, han spelar i en längre division.

Vad hade ni gjort på kvällen?

– Jag var middag hos en kompis. Jag var hos en kompis först och sen var vi på väg till en annan kompis. Då hände olyckan och det var inte bra alls. Jag är lycklig att jag lever, det var en ordentlig smäll faktiskt.

Ni skadade inte er?

– Nej, ingenting. Bilen gick sönder, det var därför jag som ringde polisen. Men jag ville inte ge något (alkohol-)prov, det inte var jag som körde. Vad har polisen för bevis?

Johnson ska nu kontakta advokater för att få rätt. Enligt honom har klubben inga legitima skäl att sparka honom – han är på nytt oskyldig till det han anklagas för.

– Dulee Johnson är nog den enda fotbollsspelaren som får sparken för att ha varit med i en bilolycka, oavsett vilken tid på dygnet det är. De har ingen rätt att bryta kontraktet. Det handlar inte bara om pengar utan om min karriär. Jag har skött mig och varit professionell, jag har inte gjort några dumheter.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Holländska fotbollsligan