Klart: Lennartssons nya jobb – blir scout

Han var när att bli svensk förbundskapten.

Nu är Jörgen Lennartsson klar som scout – för det danska landslaget.

– Sådan är fotboll, det säger lite om hur den här världen är, säger han till Fotbollskanalen.

Jörgen Lennartsson var inne på sin tredje säsong med IFK Göteborg när han i somras, efter en dålig vår, fick sparken från jobbet.

Sedan dess har 52-åringen ryktats till diverse jobb i Europa, bland annat som huvudtränare för israeliska Maccabi Haifa, men han har inte fått något nytt uppdrag.

Fram tills nu.

”Blir spännnande”

I går kom GP med uppgifter om att Lennartsson blir scout för det danska landslaget, något som han nu bekräftar för Expressen.

– Det känns bra. När jag fick den här chansen var det bara att hoppa på den. Det ska bli spännande. Jag känner ju Åge Hareide väldigt väl sedan tidigare och har ju jobbat med scouting tidigare, säger han till tidningen.

”Ett väldigt bra landslag”

Lennartssons uppdrag sträcker sig över Rysslands-VM.

– Just nu blir det till att lära känna spelarna men framför allt ledarstaben. Sedan ska jag scouta motståndare och åka runt och kolla på spelare. Danmark har ett väldigt, väldigt bra landslaget med många bra spelare så det här ser jag fram emot, säger han.

Nobbade förbundskaptensjobb

Lennartsson hade tidigare chansen att bli svensk förbundskapten efter Erik Hamrén, men han tackade då nej.

Nu sitter han alltså i stället med dansk förbundsdräkt
– Sådan är fotboll, det säger lite om hur den här världen är. För mig är det är det inget konstigt. Jag ser bara fram emot jobbet, säger han till Fotbollskanalen.

Danmark möter Sverige i Abu Dhabi i kväll, klockan 17.45.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.