”Jag vill inte spela om matchen mot Sverige”

Buffon: Förlorade inte för att vi saknade vilja, attityd eller sammanhållning

avPatrik Brenning

Publicerad:
Foto: TT

Gianluigi Buffon vill inte spela om VM-kvalmötet med Sverige.

När den 39-årige målvakten får välja vilken match från 2017 han skulle vilja få en ny chans att genomföra annorlunda är det istället Champions League-finalen mot Real Madrid som Juventus-målvakten pekar på.

– Vi förlorade inte mot Sverige för att vi saknade vilja, attityd eller sammanhållning, säger Buffon.

Gianluigi Buffon har två starka skäl att vilja glömma 2017. Det ena är finalförlusten i Champions League mot Real Madrid med 1-4 – det andra nederlaget i playoffspelet till fotbolls-VM mot Sverige som Italien förlorade med 0-1.

”Trodde vi skulle klara en öppen match”

När Gazzetta dello Sport frågar vilken av matcherna 39-åringen helst skulle vilja spela om blir valet den förstnämnda.

– Jag skulle inte vilja spela om mötet med Sverige eftersom vi inte förlorade för att vi saknade vilja, attityd eller sammanhållning. Däremot hade vi vissa brister. Om jag skulle spela om en match är det den i Cardiff för, om vi kom upp i 80-90 procent mot Sverige, saknade vi vårt kompakta försvarsspel i den andra halvleken mot Real och den har alltid varit vår styrka. Vi kanske trodde att vi skulle klara av en mer öppen match men så var inte fallet, säger Buffon till Gazzetta dello Sport.

”Allas fel när fartyget sjunker”

Italienaren pekar alltså på förlusten mot Real Madrid som följden av ett taktiskt misstag. Det var dock inte skälet till att Italien föll mot Sverige, menar målvakten.

– När fartyget sjunker är det allas fel. Det finns historiska ögonblick när du helt enkelt inte kommer upp i nivå. När det gäller Sverige, även om vi var väldigt starka så blev det aldrig lätt för oss. Vi vinner ofta jämna matcher med 1-0 eller 2-1. Den här gången råkade vi förlora. Det händer ibland men det är inte alltid så här kostsamt.

Publicerad: