”Folk undrar hur f-n det här gick till”

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Fyra sekunder – underbart är kort.

För Agon Beqiri gick det fort när han slog till för Karlstad BK.

– Det är sjukt, om jag ska vara ärlig. När jag såg att den gick i mål blev jag rätt chockad, säger Beqiri till Sportbladet efter att ha gjort ett av de snabbaste målen i Sverige.

Det hör inte till vanligheten att det rasslar till i målnätet direkt efter avspark. Men det finns ett gäng spelare som har slagit till inom tio sekunder.

I helgen stod Agon Beqiri, 25, för en imponerande bedrift.

När Karlstad BK vann derbyt mot FBK Karlstad slog han till direkt efter avspark. Victor Edvardsen petade bollen till Beqiri som skickade iväg den mot målburen.

Kan vara Sveriges snabbaste mål

Han fick en fin träff som letade sig in över målvakten. Det tog runt fyra sekunder för bollen att hitta in i nätet. Det snabbaste målet i allsvenskan gjorde Daniel Mendes för Kalmar FF hemma mot Helsingborgs IF. Det var den 16 maj 2010 och målet kom efter sex sekunder.

Vem som har gjort det snabbaste målet i svensk fotboll är svårt att ta reda på då exakt statistik saknas.

Men Agon Beqiri ligger bra till.

– Det är sjukt, om jag ska vara ärlig. När jag såg att den gick i mål blev jag rätt chockad, säger Agon Beqiri till Sportbladet.

Varför sköt du?

– Det har pågått diskussioner, jag har haft en tanke att skjuta om målvakten står långt ut. Det har inte riktigt funnits tillfälle, men i den här matchen dök möjligheten upp, han stod mellan straffpunkten och straffområdeslinjen. Nu tänkte jag att jag har min chans.

– Jag drog till med vristen och jag kände på träffen att det var ett bra skott, men jag visste inte om den skulle gå in. När jag såg att den gick in i mål blev jag rätt chockad själv.

Du har känt dig tvungen att testa för att ni har snackat om det?

– Det har varit nästan som en tävling med en i laget. Om jag kan träffa mål, eller om jag kan göra mål. Det har triggat mig att skjuta. När målvakten står i mål är det omöjligt att göra mål. ”Nu ska han få se att den kan gå in”, tänkte jag.

Det är Victor Edvardsen, spelaren som petade bollen till honom, som har tjatat om att skjuta efter avspark.

– Jag har aldrig tränat på det där. Innan matchen fick jag frågan ”ska vi testa? Ska vi testa?”

”Inte så att jag har något jävla megaskott”

Min tanke var att du har mycket självförtroende eller hybris.

– Jag fattar vad du menar, haha. Så kan man också tänka. Jag har varit skeptisk till det, det är inte så smart att skjuta och ge dem bollen det första man gör i matchen. Men det är värt ett försök om man får chansen. Det kunde lika gärna varit Viktor som sköt. Inte så att jag har något jävla megaskott.

Kommer inte han vilja testa nu?

– Det kan han nog bli sugen på. Då får jag väl peta bollen.

Vill du prova igen?

– Vi får se. Förmodligen är de förvarnade nu. Men om någon tjuvar måste man ju testa. Blixten slår sällan ner två gånger på samma ställe.

Vi har klockat det till runt fyra sekunder. Ett av de snabbaste målen i världen - kanske det snabbaste i Sverige. Vad säger du om det?

– Det är sjukt, om jag ska vara ärlig. Jag tänker... Jag – av alla. Från division två i Sverige. Ett av de snabbaste målet i världen, kanske Sveriges snabbaste mål.

”Vissa har skämtat”

Många människor har hört av sig till honom och det lär bli fler.

– Folk har skrivit. De undrar hur fan det gick till? Vissa har skämtat, de har krävt att se filmen för att de inte har trott på det. Då la jag ut klippet själv för att visa grabbarna.

Karlstad BK toppar division 2 norra Götaland, laget har fyra poängs försprång till tvåan FC Trollhättan. Båda lagen har fem matcher kvar att spela den här säsongen.

– Fem tuffa matcher kvar. Vi har bra självförtroende och vi har gått bra hela året. Även fast det är fyra poäng upp kan vi inte fokusera på vad de andra lagen kan göra, säger Beqiri.

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM