Göteborg utklassade Linköping – sätter press på konkurrenten

avSimon Norberg

I tisdags var Olivia Schough och Elin Rubensson med om att föra Sverige till VM i Frankrike.

I dag var duon i centrum när Kopparbergs/Göteborg grusade Linköpings gulddrömmar och samtidigt satte press på konkurrenterna.

Hemmalaget vann med klara 4–2 på Ullevis gräsmatta.

Kopparbergs/Göteborg hade inga problem med att avfärda guldaspirerande Linköping under lördagen när damallsvenskan startade om efter landslagsuppehållet.

Landslagshjältarna från tisdagens landskamp mot Danmark, när Sverige ordnade avancemang till VM i Frankrike nästa sommar, Olivia Schough och Elin Rubensson skulle visa sig vara vitala för hemmalaget på Ullevis gräsmatta.

Vann komfortabelt

Inför matchen skiljde det sex poäng mellan serieledande Göteborg och gästerna från Östergötland.

Efter att Rubensson ordnade två mål inom loppet av fem minuter i slutskedet av den första halvleken och Olivia Schough pangat in trean i upptakten på den andra halvleken var matchen avgjord.

Rebecka Blomqvist fyllde sedan på ytterligare innan Filippa Angeldal och Frida Leonardsen Maanum putsade till siffrorna i slutskedet av matchen.

Segern innebär att Göteborg befäster serieledningen och har nu 34 poäng med sex matcher kvar att spela. Rosengård vann parallellt mot Djurgården och skuggar en poäng bakom.

Imorgon ligger pressen på Piteå som möter Hammarby på bortaplan.

Laddar Matchöversikt
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Damallsvenska mästare på 2010-talet 00:24