Spanien vände mot England

Spanien besegrade England med 2–1 i London.

I slutskedet hade ”Three Lions” en boll i nätet - men målet dömdes bort till de engelska spelarnas missnöje.

– Det var 100 procent mål. I de stora ögonblicken behöver domaren vara stark, men tyvärr höll han inte för trycket, säger lagkaptenen Harry Kane till Sky Sports enligt BBC.

Luke Shaw, som tyvärr fick bryta matchen i andra halvlek efter en otäck smäll, stod för en fin passning vid 1–0. Han hittade fram till Marcus Rashford som sköt in 1–0 till England i Nations League-mötet med Spanien.

Men England var bara i ledningen i två minuter.

Rodrigo hittade in till Saul Niguez i straffområdet i den 13:e minuten och Atlético Madrid-spelaren sköt in 1–1.

I den 32:e minuten tog Spanien ledningen med 2–1.

Thiago Alcantara skickade in en frispark som hamnade vid första stolpen där Rodrigo dök upp och tryckte in bollen i mål bakom Jordan Pickford.

Hade en boll i mål

England jagade ett mål i slutet och fixade 2–2, trodde spelarna. Men målet dömdes bort av domaren Danny Makkelie som tyckte att Danny Welbeck störde David de Gea i den situationen.

De engelska spelarna protesterade mot domslutet, men rättskiparen stod fast vid sitt beslut. Efteråt uttryckte Harry Kane sin besvikelse.

– I de stora ögonblicken behöver domaren vara stark, men tyvärr höll han inte för trycket. Danny Welbeck stod bara där, målvakten gick upp för att fånga bollen och hamnade ovanför Danny och tappade bollen. Domaren blåste för frispark. Det var en besvikelse att det slutade på det sättet. Jag tycker att vi spelade bra, särskilt i andra halvlek. Vi förtjänade en poäng, säger lagkaptenen Harry Kane.

Inte förlorat hemma sedan 2007

Det är första gången England förlorar en tävlingsmatch sedan 2–3 mot Kroatien på Wembley i november 2007. Det blev 24 matcher utan nederlag.

Spanien vann alltså med 2–1 och har tre poäng i Nations League. Det tredje laget i gruppen är Kroatien.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.