BP slog Djurgården efter Isakssons tavla

Av: Malin Wahlberg, Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: C MORE / TT

Djurgården åkte på en chockförlust mot Brommapojkarna i våras efter Andreas Isakssons tavla. 

På hemmaplan blev det en repris.

– Det är för dåligt. Den ska jag ha alla dagar i veckan, säger Isaksson om sin nya blunder.

Djurgården har inte haft ett bra facit mot Brommapojkarna. Efter söndagens match på Tele2 Arena har det inte blivit bättre.

Gästerna började bäst, men Djurgården tog över mer och mer i slutet av den första halvleken.

Hemmalaget bet sig fast kring BP:s straffområde och lyfte in flera bollar, men skapade aldrig några riktigt farliga lägen.

Djurgården hade en boll i mål men det dömdes bort efter att Nikola Petric fått en knuff och tappat in bollen i eget mål efter en hörna.

Målet kom i stället efter paus men det var inte Djurgården som gjorde det.

”Känslan är inte bra”

Gustav Sandberg Magnusson gick på skott från distans i den 51:a minuten och Andreas Isaksson tappade in bollen i mål.

Det är inte första gången målvakten gör en tavla mot just BP. När Djurgården föll borta på Grimsta i våras var det också efter en tabbe från målvakten.

– Det är för dåligt. Den ska jag ha alla dagar i veckan. Tråkigt att släppa in såna mål, särskilt i ett sånt läge som vi är i. När spelet inte fungerar speciellt bra. Frustrerande, säger Isaksson.

Var du skymd eller blev du bara tagen på sängen?

– Nej, jag har inget att skylla på. Det var dåligt bara.

Kort efter målet ville BP ha straff efter en hög spark från Markus Danielson i ansiktet på Philip Hellqvist, men domaren friade till bortalagets stora ilska.

I den 84:e matchminuten var det hemmalaget som ville ha straff för hands i BP:s straffområde, men även då friade domaren.

Djurgården jagade en kvittering, men Nikola Petric stod emot allt i BP-målet och bortalaget tog tre skrällpoäng.

Özcan lastar inte ”Isak”

– En oerhört tung förlust. Det är andra matchen vi förlorar mot Brommapojkarna och det var inget vi hade räknat med. Men jag sa innan matchen att man inte ska underskatta Brommapojkarna. Vi har pratat hela veckan om att komma med attityd och inställning som att det här är sista matchen i våra liv men sättet vi kommer in på, det är pinsamt. Det är katastrof på alla sätt och vis, säger Özcan Melkimichel och fortsätter:

– Sedan blir det lite bättre. Andra halvlek känns som att den börjar bra. Sedan kommer målet tidigt och det känns som att det präglar matchen. Men summa summarum är det inte okej att vi förlorar den här matchen.

Melkimichel ville inte lasta Isaksson för mycket för det insläppta målet.

– Det är ett mål som Isak tar hundra gånger av hundra egentligen. Men det är inte på grund av det, sådana mål kommer för alla målvakter. Det fanns mycket tid för oss att avgöra. Klart att det sätter en prägel på matchen, säger han.

Med nio omgångar kvar ligger Djurgården på sjunde plats och har tio poäng upp till en Europaplats.

Blåränderna har hamnat mer och mer i ett ingenmansland i allsvenskan men Isaksson har inte gett upp säsongen.

– Vi har nio matcher kvar. Det gäller att vi vinner nästa. Det är det vi får sikta in oss på. Det är en bit upp till topp tre, men man vet aldrig. Man kan komma in i en bra streak och vinna några matcher. Men det är klart att vi måste höja vårt spel, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.