BP meddelar: Luis Pimenta tar timeout

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet har berättat om ett påstått skräckvälde i IF Brommapojkarna.

Klubben meddelar nu att tränaren Luis Pimenta tvingas till timeout.

– Ansvarig tränare tar timeout från sina uppgifter under utredningens gång, säger sportchefen Daniel Majstorovic till klubbens hemsida.

Flera spelare i IF Brommapojkarna har för Sportbladet berättat om miljön i föreningens a-lag. Spelarna har då, anonymt, vittnat om pennalismen, sexismen, mobbningen och rasismen som tränaren Luis Pimenta står för.

I ett kort uttalande på klubbens hemsida meddelar sportchefen Daniel Majstorovic att Pimenta nu tar timeout medan föreningen utreder uppgifterna som framkommit i Sportbladet.

Tar timeout under utredningen

Föreningen har fattat beslut att ansvarig tränare tar timeout från sina uppgifter under utredningens gång. Laget leds tillsvidare av assisterande tränare, säger sportchefen.

I samband med att uppgifterna framkom i Sportbladet meddelade IF Brommapojkarna att de har påbörjat en utredning - där deras syfte är att få fram all fakta kring Luis Pimentas styre och behandling av spelarna.

Detta inkluderar samtal med spelare, ledare och övriga relevanta personer och vi ber om att få återkomma när vi har mer information eller när utredningen är klar”, skrev BP då.

Pereira leder laget under tiden

Efter att spelarna i BP vittnat om miljön i seniorlaget har Sportbladet pratat med Magnus Erlingmark, generalsekreterare i Spelarföreningen. Han har meddelat att de varit i kontakt med spelarrådet i Brommapojkarnas seniorlag och att de erbjudit spelarna sin hjälp.

Assisterande tränare i Brommapojkarna är portugisen Gonçalo Pereira, som kom till klubben tillsammans med Luis Pimenta i vintras. Pereira har under året även verkat som huvudtränare för BP:s U21-lag.

IF Brommapojkarna ligger för närvarande på 14:e plats i den allsvenska tabellen och möter i morgon, söndag, Malmö FF.

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM