”Ingen vill se sådan här fotboll”

Norrköpingsstjärnans tunga sågning

avJohan Flinck, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CMORE

TRELLEBORG. Bara 1–1 mot jumbon Trelleborg.

Då rök nog guldchansen för Norrköping.

Efteråt var David Moberg Karlsson mäkta upprörd.

– Ingen vill se sådan här fotboll, säger Norrköpings anfallare.

Det var irriterat i Norrköping både under och efter krysset mot Trelleborg. Peking tog ledningen tidigt i matchen sedan David Moberg Karlsson forcerat in bollen efter lite kalabalik i straffområdet.

– Det var turligt, säger ”DMK”.

Trelleborg kom tillbaka innan pausvilan. Felix Hörberg skickade in ett inlägg mot mål – mest på chans – men Norrköpings målvakt Isak Pettersson var felplacerad och fick se bollen segla in i mål. I pausvilan var det ilsket i IFK Norrköping. David Moberg Karlsson skrek rakt ut när han insåg att domaren Granit Maqedonci inte lagt till någon övertid.

”Ingen vill se sådan här fotboll”

Efter matchen var han fortfarande upprörd.

– Vi snackar mycket om att få publik till Östgötaporten. Så kommer vi hit och domaren tillåter sådana här matcher. Det här är ingenting mot Trelleborg för de spelar enligt de regler som faktiskt tillåts nu. De tillåts maska från minut ett, säger anfallaren.

– Frågar du alla åskådare som inte har det starkaste Trelleborgshjärtat så var det här bland de tråkigaste matcherna man kan titta på. Folk vill se tempo och intensitet.

Moberg Karlsson eldar upp sig.

– Nej, det är riktigt trist! Ingen vill se sådan här fotboll. Visst, jag kan göra det bättre som spelare för att det ska bli roligare att titta på.

Frustrerad?

– Hela fotbolls-Sverige borde vara frustretat. Det är skittråkigt att spela sådana här matcher. Jag försöker ställa upp så gott det går.

– Trelleborg gör det bra i dag. De gör exakt det de får göra. men det tar inte fotbollen framåt.

Han skyller inte de tappade poängen på domaren men menar att denne måste bidra mer till att tempot höjs i matchen.

– Deras högerback går ju snett över hela planen för att kasta sina långa inkast på andra sidan.

”Domaren ljög oss rakt upp i ansiktet”

Vad ska domaren göra – vifta med korten?

– Ja, absolut! Jag kan inte ens räkna så långt som de tar på sig varje gång det är en fast situation. Så trög är jag. Men det är riktigt sjukt.

Norrköpingspelarna var på domaren redan i första halvlek.

– Han sa att han skulle lägga till men så blåste han prick efter 45 minuter. Då har han ljugit oss rätt upp i ansiktet.

– Nej, det här är inte vägen fram för att svensk fotboll ska komma ut mer i Europa. Fartfylld fotboll för att utveckla talanger är framtiden. Men nu drar vi ner på tempot.

Bytte chanser med varandra

I den andra halvleken bytte Trelleborg och Norrköping chanser med varandra. En dryg timme in i matchen hade Simon Skrabb läget att raka in bollen i princip öppet mål, men skickade bollen långt över ribban.

Tio minuter senare missade hemmalagets Salif Camara Jönsson ett friläge.

Norrköping skapade ytterligare chanser, men missade samtliga. Krysset innebär att laget tappar mark i den allsvenska guldstriden gentemot Hammarby och AIK som har chans att rycka.

Laddar Tabell
Publicerad: