Träffades av stol på innerplan – fick sjukvård

Först kastades en bengal mot sittplatspubliken på Tele 2 arena.

Sedan blev pressfotografen Nils Petter Nilsson träffad av en stol på innerplan.

Han blödde från huvudet och fick sjuksvård på plats.

Det var tänkt att Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården skulle sparka igång 15.00.

Istället sköts den upp 30 minuter efter att en bengal kastats från gästernas kortsida mot sittplatspubliken på långsidan.

Men även en stol kastades.

Nils Petter Nilsson, rutinerad och erfaren fotograf, berättar om händelsen när stolen kom inflygandes från Djurgårdens klack när han befann sig på innerplan.

– Det bara small. Jag fattade inte. Jag trodde att det ett järnrör, men det var en kraftig smäll. men sen var det en plaststol, såg jag, säger han till Sportbladet.

Blev omplåstrad

Hur kändes det?

– Det gjorde jätteont. Det var helt oprovocerat, helt oförklarligt. Jag satt ju och kollade på planen. Det kom mitt på hjässan, stolen. Jag har aldrig varit med om något liknande, men kollegor har ju drabbats tidigare. Man måste vidta såna säkerhetsåtgärder att det inte kan hända.

Hur tar du detta vidare?

– Jag kommer prata med Hammarby, eftersom de arrangerar matchen, och det är en diskussion som vi har fört förut med klubbarna och som vi får fortsätta med. Vi fotografer är oskyddade eftersom vi har fullt fokus på planen. Vi kan inte vidta steg för att skydda oss eftersom vi inte ser läktaren. 

Resultatet blev ett stort bandage för huvudet och blod i ansiktet, men han jobbar vidare ändå. 

Varför valde du att jobba vidare?

– För att jag har massa utrustning överallt. Det blir jävligt meckigt att packa ihop.

Hammarbys vd Henrik Kindlund beklagade det inträffade.

– Det är nät uppe, men ibland räcker det inte. Vi har ett kontinuerligt arbete med journalistförbundet för att förbättra säkerheten för fotograferna. Det är jättetråkigt att det hände. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.