”Helt sjukt bra stämning”

Reporter: Tobias Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Marcus Leifby

Den blågula invasionen av Innsbruck har inte bara börjat. Staden är redan belägrad av blågula fans som laddar inför kvällens match.

– Stämningen stiger för varje minut, säger sportbladet.se:s Marcus Leifby.

Operation: ”Belägra Innsbruck” har gått som tåget.

Stadens gator är till brädden fyllda av blågula fans som skanderar ”Alla heter Ivan i Moskva” och ”Andra sidan är ni klara”.

– Ibland ställer sig folk upp helt spontant och sjunger ”Du gamla, du fria”, säger sportbladet.se:s Marcus Leifby på plats i Innsbruck.

En av alla fans på plats är Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt.

– Klockan 16.20 kommer Reinfeldt att hålla tal till fansen, sen klockan 17 håller den svenska ambassaden i ett svenskt uppträdande på Landhausteater, säger Aftonbladets Carina Bergfeldt.

200 svenskar per ryss

Om det är någon indikation på hur kvällen blir är oklart, men så speciellt många ryssar går inte att finna på Innsbrucks gator.

– Det går väl ungefär 200 svenskar per ryss, skulle jag tro. Man får verkligen leta efter ryssarna, säger Leifby.

Uppträdandet på Landhaus håller på fram till klockan 18. En kvart senare är det tänkt marschen mot Tivoli Neu ska ha sin början. Arenan där Sverige ska ta sig an Ryssland i den helt avgörande matchen om den sista kvartsfinalplatsen i EM 2008.

– Folk som jag har pratat med här är lite oroliga inför kvällens match. De är rädda att vi tar lite för lätt på uppgiften, säger Leifby.

Fans-matchen ser vi åtminstone ut att vinna, på förhand.

Publicerad: