Umeå klarade oavgjort mot Lyon

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-30

Bra utgångsläge inför returen

Umeå IK klarade 1–1 borta mot Lyon i Womens cup och har därmed ett bra läge inför returen hemma på Gammliavallen nästa helg.

– Det var ett mycket bra resultat för oss, sade målskytten Madeleine Edlund.

Madeleine Edlund gav Umeå IK ledningen efter 58 minuter på pass från Marta. Brasilianskan vann en duell mot en Lyon-försvarare nere vid kortlinjen och kunde spela in till en helt fri Edlund.

– Det var jäkligt skönt att se bollen gå i mål. Jag hade ju ett liknande läge i första halvlek men då missade jag, säger Edlund till TT

Edlund, 22, var ett verkligt lyckat köp från länskonkurrenten Sunnanå. Edlund gjorde 15 allsvenska mål under sin första säsong i UIK, vilket gav en fjärdeplats i skytteligan. Hon fick vinna både SM-guld och Svenska cupen och togs ut i landslaget till VM i Kina.

– Det har hänt en hel del på ett år och det är förstås jättekul. Nu ska det bli roligt att spela returen på söndag, då ska vi försöka greja en finalplats, säger hon.

Matchen spelades på klassiska Stade de Gerland i Lyon där Kim Källström och de övriga stjärnorna i Olympique Lyonnais håller till. Närmare 13000 åskådare satt på läktaren och stämningen var hög.

– Lite nervöst var det allt och vi började väl inte så bra heller. Vi kan bättre och det ska vi plocka fram nästa helg, säger Edlund.

Lyon hade ett övertag i början av matchen och prickade bland annat ribban. Men sedan började mittfältet, med Frida Östberg och Lisa Dahlqvist, att vinna bollar och UIK fick bättre koll på motståndarna. Edlund fick sin stora chans i halvleken efter ett inspel från vänster från Johanna Rasmussen, men det blev bara en halvträff och en hemmaförsvarare kom emellan. När Lyon sedan rensade undan bollen i panik träffade man stolpen.

Lyon var hela tiden farligt och kvitteringsmålet kom rättvist i den 73:e minuten genom Louisa Nacib. Hon fick på ett bra skott som gick in vid Ulla-Karin Rönnlunds högra stolpe.

UIK:s fotbollschef Roland Arnqvist var mycket nöjd med resultatet.

– 1–1 var väldigt, väldigt bra. Det var ingen lätt match, men vi gjorde en klart bra match med tanke på att det bara var vår andra riktiga tävlingsmatch för säsongen. Nu har vi allt i egna händer och jag hoppas på 5-6000 åskådare hemma på Gammliavallen på söndag.

Stig Lindmark/TT