Här kollapsar Real-stjärnan

avJohan Arvidsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Panik på planen när de la Red bars ut på bår

Foto: Foto: AP
LIVLÖS Panik utbröt på planen när Real Madrids Ruben de la Red föll ihop i cupmötet med Real Union. Lyckligtvis så visade sig att Ruben de la Red svimmat av lågt blodtryck och alla tester visade normala resultat.

Här faller Real Madrid-stjärnan Ruben de la Red ihop framför sina chockade lagkamrater.

Han bars livlös ut på bår och fördes i ambulans till sjukhus för hjärtundersökningar.

– Han svimmade av lågt blodtryck men ska undersökas igen, säger klubbläkaren Carlos Diez.

Här är skräckbilden på när spanske landslagsmittfältaren Ruben de la Red kollapsar under Real Madrids cupmöte med division 3-laget Real Union.

Efter att Gonzalo Higuain kvitterat i den 13:e minuten föll de la Red plötsligt handlöst till marken. Både lagkompisar och motståndare samlades i panik i en ring runt 23-åringen, som blev Europamästare med Spanien i somras. Samtidigt som han bars ut på bår av sjukvårdare applåderade båda lagens supporterar.

Mår bra

Madridtränaren Bernd Schuster rusade oroligt in i omklädningsrummet och fick beskedet att de la Red vaknat upp.

Enligt tidningen Marca mådde Madrid-stjärnan efter omständigheterna bra och kunde på egen hand ta sig in i ambulansen som förde honom till sjukhuset i Bidasoa, där han genomgick en första hjärtundersökning i går kväll.

”Undersökas ytterligare”

– Testerna har visat normala resultat och han får åka hem igen på fredag, säger läkaren Carlos Diez till spanska tidningar.

– Men Ruben kommer få undersökas ytterligare.

Kollapsen var en otäck dejavu-upplevelse av när den landslagsmeriterande Sevilla-spelaren Antonio Puerta dog under en seriematch mot Getafe förra säsongen. Han reste sig efter att ha fallit ihop på planen, men svimmade av en gång till i omklädningsrummet. Tre dagar senare avled han på sjukhus.

Real Madrid lyckades aldrig hämta dig efter de la Reds kollaps. Mästarna förlorade med 2–3.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga