Johnsson: ”Inte hört något från Janne”

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

Guingamp spelade oavgjort mot PSG och Karl-Johan Johnsson är just nu ende svensk landslagsmålvakt som spelar a-lagsfotboll.

Men från Janne Andersson är det relativt tyst.

– Jag har inte hört något sedan förra samlingen, säger ”Kalle” till Sportbladet.

Paris Saint-Germain har redan vunnit ligan, något som inte gick att missa i kvällens möte med Guingamp. Gästerna, med Karl-Johan Johnsson i mål, var länge ensamma om att vilja skapa något på Parc des Princes och när Ludovic Blas dundrade in 0–1 i krysset just före paus var det välförtjänt.

Jimmy Briand utökade till 0–2 en bit in i andra halvlek och PSG såg ut att gå mot årets första hemmaförlust i Ligue 1. Men med kvarten kvar att spela fick PSG straff, trots att Giovani Lo Celso föll utanför straffområdet, och Edinson Cavani gjorde inga misstag.

Det var också uruguayanen som satte 2–2 med knappt tio minuter kvar att spela.

– Det känns lite segt, vi ville gärna ha tre poäng. Men det är inte många som tagit en poäng här heller, så det är alltid något. Det är lite trist att jag inte hade så mycket att göra i en sån här match och ändå släpper in två mål. Man möter PSG och förväntar sig ganska mycket jobb, säger Johnsson till Sportbladet efter matchen.

Exakt var han befinner sig i landslagets målvaktshierarki är oklart, men för tillfället är ”Kalle” ensam om att spela a-lagsfotboll kontinuerligt. Robin Olsen befinner sig i full skaderehabilitering i Danmark och Kristoffer Nordfeldt på bänken i Swansea, där han fått förtroendet i FA-cupmatcherna under säsongen.

”Man hör ju mycket från Zlatans sida”

Karl-Johan Johnsson har trots det inte hört från landslagsledningen på länge.

– Jag har inte hört någonting faktiskt sedan senast (Johnsson stod i Sveriges förlustmatch mot Rumänien den 27 match, reds. amn.). Ingen feedback från matchen eller någonting. Det är bara någon sjukgymnast som hör av sig efter matcherna för att se att man är okej och inte har några skavanker, säger Johnsson.

Har Janne Andersson eller Peter Wettergren varit nere och tittat på dig någon gång?

– Nej, inte vad jag vet. Det hade de väl förmodligen sagt.

För några veckor sedan orsakade Karl-Johan Johnsson rubriker runt om i världen när han uttalade sig om Zlatan Ibrahimovics vara eller inte vara i landslaget, ett uttalande som blev något uppförstorat. Att Zlatan nu lämnat besked om landslaget tycker Johnsson är bra.

– Det är väl skönt för bägge parter att ett beslut är taget. Man hör ju mycket från Zlatans sida, han gav ju hela tiden hintar. Han ville väl hålla igång det. Nu är det bara att fokusera på de som blivit uttagna.

Efter 3–1-segern mot Monaco förra helgen och kvällens poäng i Paris har Guingamp nu fem poäng upp till en europaplats i tabellen med tre omgångar kvar att spela.

Foto: Philippe LECOEUR / Panoramic
Publicerad:

LÄS VIDARE