Pa Dibba avgjorde derbyt på stopptid

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Pa Dibba, 30, avgjorde återigen ett Stockholmsderby, denna gång mot Djurgården.

På stopptid skickade anfallaren in 2–1 till Hammarby – och kräver nu mer speltid.

– Presterar man tycker jag att man ska spela. I min värld funkar det så, säger Dibba.

En rafflande inledning och en minst lika rafflande avslutning. Det kokade på Tele2 Arena där derbyt mellan Djurgården och Hammarby utspelade sig. 

Stor hjälte blev återigen Pa Dibba. Anfallaren, som även avgjorde derbyt mot AIK förra säsongen, fick hoppa in i den 66:e minuten i stället för Nikola Djurdjic och chippade på stopptid in segermålet bakom Andreas Isaksson. 

– Klassmål, skönt att göra mål. Det ska inte bli 1–1 mellan oss och dessa, vi är lite för bra, säger Pa Dibba efter 2–1-vinsten.

– Jag gillar att spela de här matcherna, jag vet att de betyder mycket för folk. Det är en dröm att få avgöra.

Walker kvitterade på straff

Redan i den tredje minuten spräckte Hammarby nollan sedan Muamer Tankovic lämnats fri i boxen. I den 77:e minuten gick Arnor Smarason upp i ryggen på Haris Radetinac, vilket resulterade i en straffspark. Inhopparen Kevin Walker förvaltade den till 1–1. 

– Det kändes bra för egen del, kom in i det rätt, säger Walker. 

– Men det är vatten värt när man förlorar ytterligare en gång här.

Målvakten Andreas Isaksson instämmer med lagkamraten.

– Jag tycker att vi jobbar oss in i matchen… Men vi skapar väl inte så mycket egentligen, har ingen skärpa sista tredjedelen, säger Isaksson.

Dibba: ”Jag borde få spela”

Pa Dibba, som inledde på bänken även förra matchen mot Häcken (2–2), anser att han bör ha närmat sig en startplats i Stefan Billborns bygge.

– Jag tycker att jag borde få spela. Vi snackar om konkurrens hit och dit, men presterar man tycker jag att man ska spela. I min värld funkar det så. Nu är det de som bestämmer och då sitter jag på sidan, säger Dibba.

Att det skulle vara svårt att peta Djurdjic efter målen mot Häcken håller han inte med om.

– Då ska det väl vara svårt att peta mig när jag gör en galen match mot Norrköping här? Men det var det inte tydligen, säger Pa Dibba.

Skickar passning till Milosevic

Hammarby toppar nu tabellen, två poäng före lokalrivalen AIK. Efter den sistnämnda klubbens seger mot Sirius under fredagskvällen sa Alexander Milosevic att Hammarby får se upp.

Dibba passar på att svara självmant på AIK-försvararens utspel.

– En passning till han, vad heter han, Milosevic? “Storebror är igång”. Tro mig, vi är igång, säger Pa Dibba och ler brett.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
1 av 3