"Får se om vi hinner få ihop 850 000..."

FOTBOLL

Ängelholms öde avgörs i början på nästa vecka

Foto: Ängeholms FF tränade under fredagen – trots kaoset.

Ängelholms FF måste få in 850 000 kronor i lönepengar till början av nästa vecka.

Annars går klubben i konkurs.

– Vi ska lösa det här, säger ordföranden Sten-Inge Fredin.

Säsongen 2016 är och har varit en jobbig berg-och-dalbana för Ängelholms FF – såväl sportsligt som ekonomiskt.

Klubben ligger näst sist i superettan och har nått en finansiell krissituation – vilket har försatt föreningen på konkursens brant.

Så sent som under torsdagen förklarade styrelsen att Ängelholms FF begärts i konkurs och därmed börjar om i division 6 till nästa säsong.

Men bara timmar senare vändes beskedet 180 grader då ordföranden Sten-Inge Fredin klargjorde att klubben fortfarande går att rädda.

– Vi har inte begärt klubben i konkurs, sanningen är att det är spelarna som har sagt att de kommer sätta klubben i konkurs, sa Fredin till Sportbladet då.

Ultimatum från spelarna

Nu förklarar han att föreningens öde definitivt avgörs i början på nästa vecka.

850 000 kronor i rena sponsorpengar måste in för att spelarna ska kunna få sina löner för juli månad – annars blir det konkurs på riktigt.

Detta efter att spelarna i laget kommit med ett ultimatum.

– Vi hade egentligen velat ha tills fönstret stänger (11 augusti) på oss att plocka ihop de här pengarna. Men spelarna tyckte inte att det räckte till så då får vi accelerera det hela ännu mer. Vi försöker se positivt på det, säger Fredin.

Hur ska ni få ihop pengarna?

– Vi jobbar på alla håll och kanter för att hitta sponsorer så vi kan lösa detta. Det är vår förhoppning. Annars är allt som vanligt, vi har haft träning i dag och vi har match i morgon (lördag), säger Fredin och fortsätter:

– Vi får se vad som händer på måndag och tisdag. Vi får se om vi kan få in 850 000 kronor som skulle innebära att vi kan betala ut lönerna. Det skulle göra att spelarna varken har behov eller möjlighet att sätta klubben i konkurs.

"Då lämnar vi"

I mars tvingades spelartruppen gå ned i lön med 20 procent. Något som fyra av spelarna inte ställde upp på och därmed hamnade i frysboxen.

Sten-Inge Fredin är positivt inställd till att få fram pengarna som krävs för att betala ut spelarlönen för juli månad.

Klarar klubben bara av den biten ska resten av säsongen inte vara några problem att klara av rent ekonomiskt.

– Det kommer förmodligen göra att mycket förändras. Nästa månadsskifte kommer pengar in från förbundet och det gör att augusti och september är säkrade också.

– Vi ser positivt på det hela. Vi lägger oss inte på rygg för detta. Vi ska lösa det här. Det hoppas jag vi gör.

I annat fall blir lördagens match mot serieledande Sirius den sista i superettan på ett bra tag för Ängelholm – något som kommer leda till att hela styrelsen ersätts.

– Naturligtvis lämnar vi i så fall och en ny styrelse får ta över. Det är fullt normalt, säger Sten-Inge Fredin.