Klart: Det blir ett derby (!) i finalen

FOTBOLL

Utspelat i 90 minuter.

Sedan skyllde Manchester City på otur.

– Vi kunde lika gärna ha varit i final, säger Joe Hart.

24 maj 2014 säkrade Real Madrid sin efterlängtade ”La Décima” efter en makalös finalvändning mot huvudstadsrivalen Atlético Madrid. Sergio Ramos skakade fram en förlängning med sitt kvitteringsmål i den 93:e (!) minuten och därefter var det motorväg fram till tionde CL-titeln för Real.

Stor dominans

Nu ryker lagen ihop igen.

På tisdagen säkrade Atlético Madrid, smått sensationellt, sin plats i final efter fler gjorda bortamål än Bayern München – och på onsdagskvällen var det Real Madrids tur att boka in datumet 28 maj i kalendern.

Gareth Bale spräckte nollan i den 20:e minuten med ett skott som styrdes in i nät via City-mittfältaren Fernando. Det blev också matchens enda mål – trots spelmässig hemmadominans resten av matchen.

– 1-0 var i underkant. Men vi är glada över att ha nått final, säger Cristiano Ronaldo, som var tillbaka från skada.

– Folk har tvivlat på mig, jag vet inte varför. Men jag kom tillbaka snabbt och är nöjd med mig egen insats.

”Saknade kreativitet”

Först i den 89:e minuten kom Manchester City till ett farligt avslut då tidigare osynlige storstjärnan Sergio Agüero fick på ett skott som tog en lurig bollbana – men som landade ovanpå målets nät.

– Jag blir förundrad över att ett lag som Manchester City klarar av att vara så här likblekt över två matcher, säger Sportbladets Erik Niva i TV3.

Faktum är att City inte sköt ett enda skott mål i returen.

Ändå skyller man på otur.

– Vi kunde lika gärna ha varit i final. Vi slogs ut av ett turmål. De skapade väldigt lite sett över 180 minuter, så bevisligen spelade vi bra defensivt. Det var en jämn semifinal och det kunde ha gått hur som helst, säger målvakten Joe Hart.

Tränaren Manuel Pellegrini fyller i:

– Vi hittade inte balansen i vårt spel, men vi hade också lite otur. Bales skott styrdes ju in i mål. Vi saknade kreativitet framåt, men förtjänade vi att förlora? Jag vet inte..., säger han.

Tar över

Real Madrid, i sin tur, ser fram emot finalen.

– Det blir tufft. Känns som 50-50, säger Cristiano Ronaldo till spanska medier.

Tränaren Zinedine Zidane håller med.

– Det känns som en helt jämn match. Men vi tänker inte på finalen än – först ska vi njuta av det här, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM