”De kommer bli bäst i världen”

avRobert Rosén

FOTBOLL

Zlatan om sönerna: ”Önskar de blir ninjor”

Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic höjer upp sin son Maximilian i samband med en landskamp 2012.

En passning till danskarna, en hyllning till Raiola och prat om sönerna.

Det är resultatet av en intervju franska Sport & Style gjort med Zlatan Ibrahimovic.

– Om de har mitt DNA kommer de bli bäst i världen, säger Ibrahimovic skämtsamt om sönernas fotbollsframtid.

I sina yngre år höll Zlatan Ibrahimovic, 34, på med kampsport och det är även i de banorna han skämtsamt tänker kring barnens framtid.

– Sanningen är att jag önskar att de blir två ninjor. Nej, allvarligt, de får bli vad de vill. Men de måste lära sig att respektera andra, att upprätthålla respekten och att ha självdisciplin. Det är mina regler. Även om de fortfarande är väldigt unga pojkar och vägen är lång, så gör de redan väldigt bra ifrån sig måste jag säga, säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju med det franska magasinet Sport & Style.

”Vincent har mitt sinne”

Med en pappa som alltjämt räknas som en av världens bästa fotbollsspelare är det inte särskilt märkvärdigt att det lyfts frågor kring Maximilians, 9, och Vincents, 7, fotbollsframtid.

– De lär sig fortfarande men om de har mitt DNA kommer de bli bäst i världen, säger en skrattande Ibrahimovic innan han fortsätter med att beskriva sönerna.

– Den äldsta, Maximilian, är stor och solid. Han har mycket styrka. Den yngre däremot, Vincent, har mitt sinne. Han är otålig och har en tendens att bli galen väldigt snabbt.

I intervjun som spinner över ett brett spektrum passar Zlatan Ibrahimovic även på att hylla Mino Raiola, som han har haft som agent sedan 2003.

”Kommer kolla på Sverige på tv”

– Det är en mästerhjärna, ett geni. Han tänker inte som andra. Han tänker aldrig på det som händer just nu, utan på framtiden. Varje gång jag skrivit på för en ny klubb har han redan tänkt ut vad som ska hända efter två, tre eller fyra säsonger.

Med ett EM som närmar sig fick Ibrahimovic även frågor kring playoff-matcherna mot Danmark, där han via två mål på Parken var en bidragande orsak till att Sverige gick till EM. Danskarna får istället följa mästerskapet från hemmaplan och Ibrahimovic verkar ha klart för sig hur det kommer se ut.

– De kommer sitta hemma i juni, dricka öl och kolla på Sverige på tv.

ARTIKELN HANDLAR OM