"Sjukt ovanligt med huliganer i div 5..."

FOTBOLL

Derbyt urartade – åskådare stormade planen

Foto: Efter ett bråk stormade en man ur publiken in på planen för att slåss.

Derbyt i division 5 urartade.

Efter ett spelarbråk stormade en man ur publiken in på planen för att slåss.

– Det är en jävla skandal, säger Nybyns IK:s tränare Robert Karlsson uppgivet.

I onsdags kokade Älvsbyn av förväntningar.

Det var åratal sedan den norrbottniska kommunens två fotbollslag, Älvsby IF och Nybyns IK, möttes i ett derby så över hundra åskådare tog sig till Älvåkra IP för att bevittna rivalkampen.

Men vissa spelare hade svårt att hantera trycket. Några rök ihop i första halvlek och i andra blev stämningen allt grinigare.

"En jäkla gröt"

Efter en stökig situation i minut 79 delades matchens andra och tredje utvisning ut. Då rann det över för en åskådare som rusade in på planen och vevade ilsket mot spelarna.

– Det vart en jäkla gröt och någon försökte ta isär dem. Även en äldre herre på väg in på planen. Han var väldigt arg och spottade och fräste. Det var kalabalik, säger Nybyns spelande tränare Robert Karlsson.

Hur reagerade ni spelare?

– Det är sjukt ovanligt med huliganer på den här nivån. Jag har aldrig sett det förut. Jag vet inte hur praxis är i högre divisioner, hur man gör i en sådan situation, men vi spelade klart matchen.

"En bitter eftersmak"

Robert Karlsson suckar. Hans lag förlorade matchen med 7–1, men det är en parentes i sammanhanget. Killarna i Nybyn och Älvsby är ju kompisar utanför planen, säger han, så hur kunde det bli så våldsamt?

– Det ska inte behöva uppstå handgemäng. Det ger en bitter eftersmak till matchen. Det var inte så här det skulle bli.