MFF-bossen: ”Lagen i Stockholm är fega”

Så vill han förändra allsvenskan

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
Håkan Jeppsson
FOTBOLL

Malmö FF vill att allsvenskan ska spelas från hösten till våren.

Men de saknar fullt stöd i frågan.

– Stockholmsklubbarna är med men sedan är de fega när det kommer till skarp diskussion i förbundet eller Sef, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson till Fotbollskanalen.

När Malmö FF hade årsmöte på fredagen valdes Håkan Jeppsson om som ordförande.

Sedan inledde han sin nya mandatperiod genom att bland annat hålla ett slags brandtal om att förändra svensk fotboll i grunden.

”Otroligt viktigt”

Jeppsson vill att det allsvenska spelschemat ändras från vår-höst till höst-vår och således att man ska spela över vintern i stället för sommaren.

– Vår vision som tidigare är att bli den dominerande föreningen och att vi ska lyckas i Europa. Det känns otroligt viktigt för oss. För detta hade jag personligen gärna sett, även om det är dumt att prata om det just sådana här dagar, en annan säsongsindelning. Spela höst-vår tror jag hade gynnat oss, hade gynnat svensk fotboll att komma i fas med övriga Europa, med koordinerade transferfönster och vi inte behöver spekulera om en obalans mellan det som händer i Europa och det som händer i våra transferfönster, sa Jeppsson på årsmötet enligt Fotbollskanalen.

”De är fega”

Jeppsson säger att MFF har drivit frågan länge, men att man saknar stöd från andra klubbar.

Han passar även på att skicka en slags känga till rivalklubbarna från Stockholm.

– Länge var det så att vi hade stöd på östkusten. Vi, Helsingborg, och Göteborg har ofta varit eniga i de här frågorna, medan Stockholmsklubbarna är med men sedan är de fega när det kommer till skarp diskussion i förbundet eller Sef (Föreningen Svensk Elitfotboll). Jag tror att Djurgården och AIK börjar luta åt att det vore en bra idé. De har också sådana ambitioner, att lyckas utanför Sveriges gränser, säger Jeppsson till Fotbollskanalen.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM