Premier League tar krafttag mot problemen

FOTBOLL

Domarnas position stärks

Bristande disciplin har setts som ett problem.

Nu skärper Premier League reglerna.

De varnar för fler kort – om beteendet inte skärps.

I slutet av förra säsongen hamnade såväl Jamie Vardys förolämpning av Jonathan Moss som bråken i matchen mellan Chelsea–Tottenham i fokus.

För att få bukt med de disciplinära problemen i Premier League har ligan, tillsammans med The FA och English Football League, nu skärpt reglerna.

– Vi vill få till en förändring i sättet våra deltagare beter sig och hur de uppfattas runt om i världen, säger Premier Leagues styrelseordförande Richard Scudamore enligt ESPN och fortsätter:

– Det här handlar om spelarna, om tränarna och om domarna. Det börjar med att tillämpa spelets regler. Där är ingen regelförändring. Spelets regler tillåter det här att bli omhändertaget.

”Då kommer det bli fler kort”

Genom att skärpa befintliga regler menar The FA att domarna kommer få en starkare position och att oacceptabelt beteende från spelare eller ledare kommer att straffas.

– Om deltagarnas beteende inte förbättras kommer det bli flera gula och röda kort, förklarar Richard Scudamore.

Bland disciplinära problem som nu kan komma att bestraffas hårdare även på ungdomsnivå skriver ESPN om situationer där spelare och tränare omringar domare – och tillämpar fysisk kontakt, skriker förolämpningar eller använder sig av ett allmänt dåligt beteende inom det tekniska området.

ESPN skriver att beslutet gör att det är möjligt att det kommer bli ett stort antal gula och röda kort i början av säsongen.

Zlatan har straffats tidigare

Zlatan Ibrahimovic är därmed förvarnad.

Svensken har fått utbrott på domare förr och straffades bland annat våren 2015 i efterhand med en fyra matchers lång avstängning efter en verbal attack på domaren Lionel Jaffredo i Ligue 1.

ARTIKELN HANDLAR OM