Omringad av vakter på golvet i Globen

avPatrik Brenning

Zlatan påpassad på galan – även av landslagsspelarna

Foto: Jimmy Wixtröm
Zlatan skyddas av landslagets säkerhetschef Jan Gustavsson under fotbollsgalan.

Med en kvart kvar till tv-sändningen anlände Zlatan Ibrahimovic till Globen.

Med honom också fem vakter som omringade 35-åringen vid bankettbordet.

Men en person lät sig inte stoppas.

Zlatan Ibrahimovic väntas bli Fotbollsgalans huvudperson men när banketten inleddes i Globen saknades 35-åringen. Tillskillnad från bland andra Kim Källström och Andreas Isaksson valde Zlatan att avstå middagen för att istället, som landslaget brukar göra när de deltar på galan, komma direkt till tv-sändningen.

En kvart innan den skulle starta anlände Ibrahimovic till Globen-golvet och tog plats mellan sina två gamla landslagskompisars sällskap vid ett av hedersborden. Samtidigt ställde två vakter upp sig mot scenen, ytterligare en på vardera sida om 35-åringen och en bakom Zlatans rygg. Totalt omringas fotbollsstjärnan av fem vakter under galan, varav en är landslagets säkerhetschef Jan Gustavsson.

”Jag vill grina”

Men det fanns de som trotsade säkerheten. Redan innan galan twittrade damlandslagets Irma Helin om att hon hoppades att Zlatan skulle vara på galan. När hon väl kom till Globen konstaterade hon exalterat:

”OMG JAG VILL GRINA ZLATAN SITTER VID BORDET BREDVID”.

Med fem minuter kvar till tv-sändningen gick Piteå-spelaren också fram – under vakternas vakande ögon – och fick en bild med idolen.

Enligt landslagets presschef Niklas Bodell finns det ingen särskild hotbild mot Ibrahimovic under galan.

ARTIKELN HANDLAR OM