”Inte på match för att hålla på så där”

avAndreas Käck

FOTBOLL

Mourinho inte förtjust i Klopps upptåg

Foto: TT och Javier Garcia
José Mourinho uppskattar inte Jürgen Klopps upptåg på sidlinjen.

Jürgen Klopps upptåg vid sidlinjen roar många.

Men inte José Mourinho.

– Jag är på matcherna för att coacha laget, inget annat, säger han inför kvällens stormöte.

Jürgen Klopp är en av hela Premier Leagues mest färgstarka profiler.

Med sitt säregna sätt att uttrycka känslor från sidlinjen har den tyske tränare vunnit mångas, inte bara Liverpool-anhängares, hjärtan.

Men alla är inte lika förtjusta i Klopps vilda kroppsspråk.

José Mourinho har också gjort sig känd för att ibland gestikulera vilt längs sidlinjen, men när han på söndagens presskonferens fick frågan om han ser likheter mellan Klopp och honom själv så slog han fast att han inte gillar den typen av av upptåg som Klopp sysslar med.

– Jag är i det tekniska området för att coacha laget. Jag är inte där för att…, sa Mourinho innan bet sig i tungan och i stället fullföljde sin mening genom att demonstrativt flaxa sina armar i luften.

”Vi beter oss”

Senast Mourinho och Klopp drabbade samman i Premier League var i oktober 2015. Den gången vände Liverpool underläge och vann med 3-1 och Mourinho var då märkbart irriterade på att Klopp vid flertalet tillfällen var framme och klagade på fjärdedomaren Lee Mason. Det gick då så långt att Mourinhos dåvarande assisterande tränare, José Morais, gick fram och konfronterade Klopp om saken.

– Vi håller inte på och stressar domare. Vi beter oss när vi står vid sidlinjen…, säger Mourinho enligt Daily Mail.

Själv skyldig

Kanske glömmer han bort att han själv gjort sig skyldig till ett flertal fadäser genom åren, exempelvis sommaren 2011 då han under ett hett El Clasico petade Barcelonas dåvarande assisterande tränare Tito Vilanova i ögat.

FOTNOT: Måndagens stormatch mellan Liverpool och Zlatan Ibrahimovics Manchester United börjar klockan 21.00 i kväll och sänds i Viasat Sport Premium.

ARTIKELN HANDLAR OM