Då tar ”Bajen” beslut om Boo Wiklander

FOTBOLL

Kan mittbacksgeneralen spela i derbyt?

Det blir nervöst in i det sista för fansen.
Först ett par timmar innan matchstart bestämmer "Bajen" om David Boo Wiklander deltar i derbyt.
– Det är ett gemensamt beslut från Hammarby och David, säger Axel Pershagen, kommunikatör i Hammarby, inför matchen mot Djurgården.

Sportbladet har de senaste dagarna rapporterat om Hammarbys skadebekymmer på mittbackssidan. I fredags berättade Joseph Aidoo, 20, att hans medverkan i derbyt mot Djurgården var tveksam, på grund av den axelskada han ådrog sig innan landslagsuppehållet.

Aidoo är redoo

Efter lördagens träning kunde Nanne Bergstrand dock lugna alla oroliga supportrar.

– Vi räknar med att han spelar. Han ska kunna spela med ett särskilt skydd, sa tränaren.

Däremot meddelade Bergstrand att Aidoos mittbackkollega, den hyllade David Boo Wiklander, var högst tveksam på grund av personliga problem. Boo Wiklander har inte kunnat träna ordentligt under veckan.

Då tas beslutet

Nu berättar Hammarby att de är beredda att vänta in i det sista på ett besked från spelaren. Bara ett par timmar innan måndagens matchstart (19.00) tas beslut om Boo Wiklander kommer spela eller inte.

– David har inte tränat för fullt under veckan. På grund av familjeskäl. Vi kommer ta ett beslut om hans medverkan i derbyt under eftermiddagen på måndag. Det är ett gemensamt beslut från Hammarbys och Davids sida, säger klubbens kommunikatör Axel Pershagen till Sportbladet.

Om Boo Wiklander inte är tillgänglig väntas Lars Saetra eller Richard Magyar spela bredvid Joseph Aidoo.