United-talangen uttagen i landslaget

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Rashford EM-aktuell efter succén: ”Förtjänar det”

Ligadebut i slutet av februari.

Mindre än tre månader senare är Marcus Rashford, 18, uttagen i det engelska landslaget.

– Han är aktuell (för EM) och har haft en fantastisk avslutning på säsongen, säger förbundskaptenen Roy Hodgson.

Dokument: Rashfords resa från Wythenshawe till Drömmarnas Teater

I slutet av februari gick Manchester United-stjärnan Anthony Martial sönder på en uppvärming och Louis van Gaal tvingades kasta in Marcus Rashford, 18.

Anfallstalangen svarade för två mål i debuten mot Midtjylland och följde upp det med ytterligare två mål i Premier League-debuten mot Arsenal.

”Haft en fantastisk avslutning”

Nu, inte ens tre månader efter debuten, är Rashford uttagen i det engelska landslaget.

När förbundskaptenen Roy Hodgson i dag presenterade en 26-mannatrupp till sommarens EM-slutspel i Frankrike är Rashford uttagen som en av fem anfallare.

– Rashford förtjänar att vara med. Han är aktuell (för EM) och har haft en fantastisk avslutning på säsongen, säger Roy Hodgson på presskonferensen.

Truppen ska bantas ned till 23 man innan mästerskapet inleds och Rashford konkurrerar med namn som Daniel Sturridge, Wayne Rooney, Harry Kane och Jamie Vardy om en anfallsplats.

Theo Walcott petad

Andra som kan defineras som ”skrällar” i truppen är Andros Townsend (Newcastle) och Arsenals Jack Wilshere som bara spelat 141 minuter den här säsongen.

En som däremot är petad är Arsenals Theo Walcott.

”Jag önskar Roy och det engelska laget all lycka för ett framgångsrikt EM. Jag är naturligtvis besviken över att inte bli uttagen, men jag har pratat med Roy och respekterar hans beslut”, skriver Walcott på Twitter.

England spelar inför mästerskapet tre träningsmatcher mot Turkiet, Australien och Portugal. I EM väntar Slovakien, Ryssland och Wales.

Dokument: Rashfords resa från Wythenshawe till Drömmarnas Teater

Publicerad: