”Zlatan är som en storebror för mig”

avAndreas Käck

FOTBOLL

Rekordvärvningens nya hyllning

Foto: TT

Zlatan Ibrahimovic ska ha vädjat om att få Paul Pogba till Manchester United.

Och respekten är ömsesidig.

– Zlatan är som en storebror för mig, säger fransmannen.

Agenten Mino Raiola avslöjade nyligen att Zlatan Ibrahimovic hade ett finger med i spelet när Manchester United betalade över en miljard kronor för att värva ”tillbaka” Paul Pogba från Juventus.

– Zlatan skrev på först, sen ringde han mig och sa: ”Du vågar inte flytta honom någon annanstans, då bryter jag benen på dig”, avslöjade Raiola.

Driver med varandra

Och det råder ingen tvekan om att Zlatan och Pogba har en fin relation. Ganska omgående efter att de förenats i sin nya klubb berättade Pogba, i en Sky Sports-intervju med Thierry Henry, att svensken tagit honom under sina vingar.

– Zlatan älskar att skämta. Så fort vi träffas måste han säga något. Om mina skor, om mitt hår. Haha. Och sätter han pratar också... ”Zlatan Ibrahimovic”, bokstaverade Pogba med mörk röst och fortsatte:

– ”I am Zlatan”.

– Min relation till Paul är bra. Jag pratar, han lyssnar. Det är så vi arbetar och inte tvärtom, svarade Zlatan själv i en intervju med franska SFR Sports.

”Viktig för oss”

De har bara varit lagkamrater i några veckor men redan utvecklat en äkta ”bromance” och i en ny intervju med franska TF1 överöser den rekorddyra mittfältaren än en gång sin nye lagkamrat med lovord.

– Ibrahimovic är som en storebror för mig. Han har en vinnarmentalitet och är en fantastisk spelare. Han är väldigt viktig för United. Med honom i laget kan vi uppnå våra mål, säger Pobga.

23-åringen fick en tung start i United-tröjan men börjar nu hitta sin roll.

– Jag behöver lite mer tid för att anpassa mig. Det är dags för maskinen att börja köra. Det kommer, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM