”Ska försöka locka Zlatan till Indien...”

FOTBOLL

Förre lagkamraten hoppas på sensationell flytt

Foto: AP
Gianluca Zambrotta och Zlatan Ibrahimovic under EM 2004.

Zlatan Ibrahimovic nobbade ett miljardkontrakt i Kina för spel i Manchester United.

Men förre lagkamraten Gianluca Zambrotta tror sig ändå kunna locka den svenske stjärnan till Asien.

– Jag tror att han kan tänka sig att avsluta karriären i Indien, säger han.

Det saknades knappast anbud när Zlatan Ibrahimovic – för första gången i karriären – klev in i sommaren som ”bosman”. Agenten Mino Railola slog fast att ”alla storklubbar har knackat på dörren” och dessutom fanns intresse både från amerikanska MLS och den kinesiska ligan.

”Enkelt val”

”Ibra” tackade nej till allt, även ett miljardkontrakt i Kina, för spel i José Mourinhos Manchester United.

– Det var ett enkelt val. Vem skulle inte välja Manchester United när de knackar på dörren?, sa Ibrahimovic själv på frågan om varför han nobbade monsterbudet från Kina.

Den nyblivne 35-åringen skrev på för en säsong med United men redan nu uppges klubben vilja utnyttja sin klausul och förlänga kontraktet över säsongen 2017/18.

Då är frågan om Manchester United blir Zlatan Ibrahimovics sista klubb i karriären?

”Kommer försöka”

En som har andra förhoppningar är ”Ibras” före detta lagkamrat Gianluca Zambrotta, numer tränare i indiska Delhi Dynamos.

– Med tanke på hur stor Zlatan är i Indien tror jag att han kan tänka sig att komma hit och avsluta karriären här. Jag kommer i alla fall definitivt att försöka övertala honom att spela för Delhi Dynamos, säger Zambrotta, som känner Zlatan väl från tiden i Milan, till Indian Express.

Sedan tidigare har forna storstjärnor som Alessandro Del Piero, Robert Pirès och Fredrik Ljungberg spelat i den indiska ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM