Fotbolls-EM 2016

Italiensk seger – det sämsta för Sverige

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Nedskrivna Italien slog gruppfavoriten Belgien med 2-0.

Sämsta tänkbara resultat för Sveriges chanser att gå vidare.

– Det är inte helt optimalt, säger TV4:s expert Anders Andersson.

Det var stor skillnad i matchkvalitet när grupp E:s andra match gick av stapeln i kväll. Italien och Belgien bjöd på en underhållande, välspelad och tempostark match – och det var nedskrivna Italien som gjorde det allra bäst.

Defensivt klarade trebackslinjen med Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini och Leonardo Bonucci av Belgiens offensiv.

Just Bonucci stod också för matchens prestation när han låg bakom 1-0 med en fenomenal djupledsboll från mittlinjen som hittade fram till foten på Emanuela Giaccherini som kyligt placerade in bollen bakom Courtois.

”Allt är möjligt”

Belgien åt sig in i matchen men kom inte närmare än ett missat friläge från Romelu Lukaku utan i stället avslutade Graziano Pelle matchen med att bomba in 2-0 på volley i slutsekunderna. Därmed är Belgien nu sist i gruppen som Italien toppar.

– Vi gör en riktigt bra match mot ett bra lag. Belgien är en av favoriterna till att vinna hela turneringen. Men vi visade att allt är möjligt om man jobbar tillsammans som en grupp, säger förbundskapten Antonio Conte efteråt.

”Inte optimalt”

På förhand det absolut sämsta tänkbara resultatet för Sveriges del. Hade Belgien vunnit och sedan följt upp med seger mot Irland hade Sverige ställts mot ett redan slutspelsklart Belgien i sista omgången. Nu står det klart att man tvingas möta två garanterat högmotiverade lag i de två avslutande matcherna.

– Det är inte helt optimalt, det hade varit skönt om Belgien hade varit avslappnade inför matchen mot Sverige, säger TV4:s expert Anders Andersson.

Belgiens målvakt Thibaut Courtois vet vad som gäller:

– Nu måste vi vinna nästa match. Det här är inte tillräckligt bra. Italien utklassade oss rent taktiskt, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM 2016

Romelu Lukaku

Fotbolls-EM