Ger Modric en puss efter drömmålet

1 av 3
FOTBOLL

Tajt och tätt.

Då svingade Luka Modric sitt trollspö och frälste Kroatien med ett volleyskott från 25 meter som räckte till 1-0-seger.

Målet var så vackert att en kroatisk supporter tappade fattningen och rusade rakt in i firande – och pussade mittfältsstjärnan.

– Efter att ha gjort ett sådant mål märkte jag inte ens det, säger Modric.

Första halvlek mellan Turkiet och Kroatien var länge en tillknäppt och tät mittfältskamp där svenske domaren Jonas Eriksson fick jobba hårdast på plan.

Chanserna var få – innan det plötsligt small till. En hög boll rensades ut från straffområdet och från 25 meter klippte till Kroatiens mittfältsstjärna Luka Modric till med en perfekt volley till 1-0.

– Det är en perfekt tekniskt utförd volley, utförandet är i absolut högsta klass, hyllar Daniel Nannskog i SVT:s studio.

Parc des Princes kroatiska del exploderade i jubel när Modric gled ut mot läktaren för att fira målet. Men en supporter klarade inte av att behärska sig själv utan tog sig in på planen och kastade sig mitt in i firandet där han gav Luka Modric en puss innan han slets bort av vakter.

Ny säkerhetsbrist

Efter gårdagens läktarskandal i matchen mellan England och Ryssland, där ryska fans tog sig över till en engelsk sektion, medgav Uefa att man gjort felaktiga säkerhetsbedömningar. Nu lär än fler frågetecken resas för säkerheten på EM-arenorna.

– Vakterna kommer för sent. Det är extremt svårt att skydda sig mot den här typen av inspringande supportrar, men det spelar ingen roll. Nu är man extra sårbar och spelare är lite oroliga så ger det inte någon vidare bra bild av arrangören, säger Sportbladets krönikör Johanna Frändén i SVT:s studio.

Kort in på andra halvleken small dessutom ett knallskott av inne på arenan.

Två i ribban

– Det small till rejält nere vid någon av publikvärdarna, konstaterade experten Markus Johannesson.

Efter matchen valde Luka Modric ändå att tona ner planstormaren:

– Efter att ha gjort ett sådant mål så märkte jag inte ens det, säger han.

I andra halvlek handlade det annars fortsatt om Kroatien. Darijo Srna drog en frispark i ribban och även Ivan Perisic träffade virket med en nick från nära håll. Fatih Terim försökte väcka sitt lag med tre tidiga byten men skapade egentligen ingenting av värde utan Kroatien kunde fira tre poäng och en bra start i gruppen som också innehåller Spanien och Tjeckien. Turkiet har en tuffare resa med Spanien redan i nästa omgång.

ARTIKELN HANDLAR OM