Tittarna rasar mot SVT

FOTBOLL

Stor irritation mot tv-kanalen efter bråket på läktaren i Marseille

1 av 2

Skandalscener utbröt efter England-Ryssland.

Men i SVT:s EM-studio var det tyst om situationen i drygt 20 minuter efteråt.

Därför fick tv-kanalen ta emot massiv kritik på sociala medier.

– För oss är det viktigt att få det bekräftat vilket gjorde att det dröjde, säger SVT:s publiceringschef Patric Hamsch till Sportbladet.

Det har varit kravaller och våldsamma bråk mellan engelska, ryska och franska supportrar i tre dagar. En engelsman uppges sväva mellan liv och död och två andra personer är allvarligt skadade.

Efter 1-1-matchen mellan England och Ryssland utbröt slagsmål på läktaren, enligt AP. Ryska supportrar ska ha attackerat de engelska sektionerna efter slutsignalen, det blev oroligt på läktaren.

”Mycket obehaglig”

– Stämningen är mycket obehaglig även utanför arenan, säger Sportbladets Peter Wennman som är på plats för att bevaka matchen.

SVT, som visade matchen mellan England och Ryssland på Stade Velodrome i Marseille, rapporterade dock ingenting om kravallerna under de första 20 minuterna efter slutsignalen.

Tv-kanalen fick ta emot rejält med kritik på Twitter.

– Vi rapporterade i vår tv-sändning men vi rapporterade lite sent. För oss är det viktigt att få det bekräftat vilket gjorde att det dröjde. Det var svårt att se vad som hände, säger Hamsch.

ARTIKELN HANDLAR OM