”Det tyder på att nåt är i görningen”

FOTBOLL

Wegerup om det senaste kring Zlatan och ny klubbadress

Dagen D, är den här?

Får vi veta var Zlatan går eller blir det bara en presentation av hans nya klädmärke?

Och är det helt givet att det blir Manchester United?

Sportbladets Jennifer Wegerup, som sen 2003 följt Ibra i arbetet i Juventus, Inter, Milan och PSG svarar på frågorna i följetongen ”Zlatans nästa klubb”.

Foto: Sportbladets Jennifer Wegerup.

Zlatan har gång på gång upprepat: ”Kom till Paris den 7 juni” och lovat stora nyheter som kommer att ”slå ned som en bomb”. Vad kan vi vänta oss?

– Vi vet att han ska lansera sitt nya klädmärke A-Z. Frågan är om det stannar med det eller om vi också får veta vad som blir hans nästa klubbadress.

Vad talar för att Zlatan samtidigt avslöjar var han spelar nästa säsong?

– Att få maximalt mediefokus denna dag, att få ännu mer uppmärksamhet kring sitt klädmärke. Samt att han tidigare sagt att han vill få klart allt före EM, med en ny klubb.

Vad talar emot det?

– Att frågan är om det är strategiskt smart att avslöja den nya klubbadressen samtidigt som klädmärket lanseras. Allt kommer ju bara  att handla om hans nya lag då och nästan inget om kläderna. Det vore alltså inte särskilt smart att kombinera de två sakerna.

Sa det redan i våras

Så Zlatan kanske spelar spel och många kan bli besvikna i morgon när det bara blir klädlansering?

- Det är mycket möjligt och är det så är det helt förståeligt, Ibra vill göra maximalt med PR för sitt klädmärke och utnyttja den hysteri som råder kring hans kommande klubbadress.

Men pratet om att ”det kommer att slå ner som en bomb” och ”en stor överraskning”?

– Det behöver inte gälla en ny klubb. Redan i våras sa Zlatan, till Dagens Industri att klädmärket ”kommer att slå ner som en bomb” och använde just det uttrycket. Överraskningen kan gälla annat.

Men det blir Manchester United?

– Nästan allt tyder på det. Men inget är bekräftat. I Italien ifrågasätter man de engelska uppgifterna just för att Zlatan använder ordet ”överraskning”. De italienska tyckarna menar att United verkligen inte vore en överraskning eftersom det pratats om Manchester United och Mourinho hela vintern och våren.

Blandat sig in i leken på allvar

Finns några andra klubbar med i bilden?

Mino Raiola och Zlatan är smarta förhandlare som hållit flera dörrar öppna. Kina, USA, Milan och även några till, som, men United intog snabbt pole position.

Något alternativ som vore en chock?

– De senaste uppgifterna från italien gör gällande att även Inter nu på allvar blandat sig i leken, nu när det är klart med nya kinesiska pengar och ägarbyte. Man är sena på bollen men uppges vilja satsa mycket stort. Och Roberto Mancini har alltid uppskattat Zlatan.

Varför har det dragit ut på tiden med ny klubb?

– Mino Raiola har flera gånger sagt ”vi har inte bråttom” och betonat att man vill förhandla fram bästa möjliga kontrakt. Det har handlat både om pengar och antal år. Detta blir Zlatans sista stora kontrakt, de behöver inte ha bråttom. Enligt uppgift har United-källor läckt till Sky Sports att allt snart är klart för att sätta press på Raila-Ibrahimovic i förhandlingarna. Men de har inte låtit sig stressas utan följer sin egen plan. Zlatan har totalt förtroende för Mino Raiola.

De senaste timmarna har agenten gjort sig oanträffbar för många journalister, det tyder på att något är i görningen.

Så vad händer då på tisdagen, för att sammanfatta?

– Det är lätt att säga att han presenteras som Manchester United-spelare, för att så mycket pekar på det. Men jag blir inte alls förvånad om Zlatan verkligen bjuder på riktiga överraskningar och än en gång skrattar sist och bäst.