”Pratar inte – ingen trevlig situation”

FOTBOLL

Mittfältsstjärnan får ingen förklaring av Guardiola

1 av 2 | Foto: Sebastian Rode (mitten) tillsammans med lagkamraterna Javi Martinez och Juan Bernat.

Allt är inte guld och gröna skogar i Bayern München.

Sebastian Rode är missnöjd bristande speltid – och hävdar att Pep Guardiola inte berättat varför han ständigt petats denna säsong. 

Bayern München slåss för titlar i både Bundesliga och Champions League. Men tvåfrontskriget till trots finns det spelare som har svårt att få speltid för den tyska storklubben.

En av dessa är mittfältaren Sebastian Rode. 25-åringen flyttade till Bayern från Eintracht Frankfurt sommaren 2014 och gjorde 23 ligaframträdanden under sin debutsäsong.

Under sin andra säsong har Rode haft det betydligt mycket tuffare.

”Vet inte varför”

Mittfältaren har endast startat två ligamatcher för Bayern denna säsong. Nu erkänner han att kommunikationen med Pep Guardiola är minimal och att han inte får veta varför han hålls utanför spel i Bayern.

– Pep Guardiola pratar inte mycket med mig, så jag vet egentligen inte vad som gäller eller varför jag inte spelar mer regelbundet. Matthias Sammer (sportchef reds anm.) pratar oftare med mig, han känner till min situation och frågar hur det är med mig, säger Rode till Goal.

”Kan bara hoppas”

Rode betonar att han trivs bra i klubben och att han är uppskattad inom truppen.

– Väldigt många inom klubben är nöjda med mig, men jag är inte nöjd med min speltid. Det är ingen trevlig situation, men jag försöker hålla huvudet högt. Jag kan bara hoppas att det blir bättre.

Guardiola kommer att lämna Bayern efter säsongen för att ta över den engelska storklubben Manchester City.