”Varför skulle någon lämna Leicester?”

FOTBOLL

Stjärnan viftar bort spelarflykt i sommar

Foto: Fuchs är övertygad om att både Mahrez och Kanté blir kvar.

Spelarflykt från Leicester efter succésäsongen?

Knappast, menar Christian Fuchs.

– Det kommer bli underbart att spela Champions League, säger Leicester-stjärnan.

Leicester City fortsätter att fira sin sensationella ligatitel och det återstår alltjämt en omgång innan säsongen är färdigspelad och transferfönstret öppnar på nytt.

Och i och med Leicesters succé har nyckelspelarna blivit ryktesomgärdade namn inför sommaren.

Det är främst N’Golo Kanté och Riyad Mahrez – framröstad till årets spelare i Premier League – som kopplats ihop med större klubbar under våren.

”Är medvetna”

Men Leicester-stjärnan Christian Fuchs förstår sig inte på skriverierna som kopplar ihop hans lagkamrater med andra klubbar.

Österrikaren tror i stället att truppen förblir intakt till nästa säsong – och att det inte alls kommer råda någon spelarflykt.

– Jag tror att alla grabbarna är medvetna om vad det här laget handlar om. Så varför inte stanna? Det är vad jag tror att folk kommer att göra, säger Fuchs enligt Goal.

”Glad att vara tillbaka”

Klart är även att Leicester kommer att spela i Champions League till hösten.

– Vi spelar Champions League nästa säsong. Leicester City spelar Champions League-fotboll. Är inte det anledning nog att stanna i den här klubben? Det kommer att bli underbart att spela i den turneringen. Jag spelade i den under tre år för Schalke och jag är glad att vara tillbaka.

Leicester avslutar sin säsong med en bortamatch mot Chelsea på Stamford Bridge på söndag klockan 16.00.

ARTIKELN HANDLAR OM