Klart: De tar plats i landslagsledningen

FOTBOLL

Janne Andersson tar in tripple guldtränaren

Tom Prahl tar plats som scout i den nya landslagsledningen.

Dessutom tar förbundskapten Janne Andersson med sig målvaktstränaren Maths Elfvendal från IFK Norrköping och förlänger fysion Paul Balsoms uppdrag.

Det har funnits en oro inom Svenska fotbollförbundet över risken att förlora hyllade fysion och analytikern Paul Balsom efter EM. Nu står det klart att Balsom, som även var en del av Leicesters osannolika succé i Premier League, fortsätter.

”Känns otroligt bra”

Nyheten bekräftades av generalsekreteraren Håkan Sjöstrand i en chatt i förbundets egen app ”Blågult Inifrån” på fredagen.

– De senaste dagarna har landslagschef Lasse Richt, Janne Andersson och assisterande Peter Wettergren suttit ner och börjat titta på det och göra klart saker. Det kommer mer information senare under eftermiddagen men jag kan säga redan nu att det är klart att Paul Balsom kommer fortsätta som fystränare och analytiker vilket känns otroligt bra, sade Sjöstrand.

Vunnit tre SM-guld

Utöver Balsom bekräftade Håkan Sjöstrand även två nya ansikten kring landslaget.

– Det är klart med en ny målvaktstränare i Maths Elfvendal som följer med Janne från IFK Norrköping och det är också klart med en ny scout. Tom Prahl kommer tillbaka och det känns otroligt bra med hans erfarenhet och fotbollsöga.

67-årige Prahl är ett etablerat tränarnamn med tre SM-guld på meritlistan efter uppdrag i bland annat Trelleborgs FF, Halmstads BK och Malmö FF.

ARTIKELN HANDLAR OM