”Zlatan skriver på i början av juli”

avRobert Rosén

Uppgifter: Inom kort klar för Manchester United

1 av 2

Zlatan Ibrahimovic ska inom kort slutföra övergången till Manchester United.

Affären uppges bli klar i början av juli.

Det skriver såväl engelska The Guardian som italienska GianlucaDiMarzio.com.

Flera italienska medier skriver om Romas intresse för Zlatan Ibrahimovic, där de ska vara redo att erbjuda ett tvåårskontrakt. Under natten mot söndagen sipprade dock nya uppgifter kring den ryktade flytten till Manchester United ut.

Tidigare har Sky Sports skrivit att anfallaren kommer läkarundersökas hos Manchester United efter EM. Enligt GianlucaDiMarzio.com är det i princip klart med en flytt till den engelska storklubben. Såvida det inte blir någon ”sista-minuten-överraskning” kommer svensken flytta till Manchester United. Anfallaren ska under helgen ha träffat sin agent Mino Raiola. Sajten skriver vidare att Ibrahimovic kommer resa till England för att slutföra affären och skriva på kontraktet den 1 juli.

Skriver på ettårskontrakt

Även trovärdiga The Guardian publicerar liknande uppgifter. Den brittiska tidningen skriver även de att Ibrahimovic under lördagen träffade Mino Raiola för att återigen gå igenom Manchester Uniteds erbjudande. Parterna ska vara överens om lönen och det enda som ska återstå är för Ibrahimovic att samtala med José Mourinho om hans roll i laget.

Vidare skriver även The Guardian att en affär lär bli klar i början av nästa månad. Tidningen menar nämligen att Ibrahimovic kommer flyga till Manchester under den första veckan i juli och då hoppas göra klart affären. Enligt The Guardian är kontraktet på ett år - med en veckolön på 220 000 pund (knappt 2,7 miljoner kronor).

Ibrahimovic är för närvarande klubblös, sedan kontraktet med Paris Saint-Germain löpt ut efter den senaste säsongen.