”Deras problem är Cristiano Ronaldo”

Förre tränaren: ”Inte fysiskt perfekt längre”

Real Madrid är inne i en formsvacka.

Nu tror sig lagets tidigare tränare Fabio Capello ha identifierad problemet.

– Cristiano Ronaldo är inte fysiskt perfekt längre, säger han.

Det har stormat en del kring Real Madrid på sistone.

Efter att ha inlett säsongen med fem raka segrar kom först en missräkning (1-1) hemma mot Villarreal och därefter ”bara” 2-2 borta mot Las Palmas.

Kritik började redan då riktas mot tränaren Zinedine Zidane och inte blev det bättre av att ”Los Blancos” följde upp sina förhållandevis svaga resultat genom att först tappa sin 2-1-ledning till 2-2 i CL-matchen mot Dortmund och därefter spela 1-1 hemma mot Eibar.

”Är deras problem”

”Marängerna” har nu fyra raka kryss och Cristiano Ronaldo har på dessa fyra matcher gjort ett mål och en assist. Ett, med hans mått mätt, ganska blygsamt facit.

– Real Madrids problem just nu är Cristiano Ronaldo, säger tidigare Real Madrid-tränaren Fabio Capello, på senare år förbundskapten för det ryska landslaget.

– Jag tycker mig se att han inte är fysiskt perfekt längre.

Ronaldo missade ett par matcher i inledningen av säsongen efter att ha skadat ena knäet i EM-finalen mot Frankrike och enligt Capello har han alltså ännu inte återhämtat sig fullt ut.

– Jag har sett honom missa avslut som han aldrig, aldrig missar i vanliga fall. Och han är ju deras bäste målgörare och deras viktigaste spelare, säger Capello enligt Football-Espana.

”Måste få mer tid”

70-åringen tycker dock inte att Zinedine Zidane borde hänga läst.

– Det handlar om att vinna titlar och Zidane har vunnit Champions League, den svåraste turneringen av alla. Vi måste ge honom mer tid. De går igenom en formsvacka, men de är ändå med i toppen av tabellen, säger Capello.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.