”Haft ångest för den där jävla tweeten i två månader nu”

FOTBOLL

Edman lovade springa maratonlopp om HIF får kvala

Ett ögonblick...

Foto: BILDBYRÅN
Edman.

...Erik Edman

Ex-landslagsstjärna och HIF-legendar, som den 6 augusti twittrade:

”Det som räknas är efter 30 matcher, kommer HIF på kval så springer jag HBG marathon i november!!!!”

– Jag har helt ärligt haft ångest för den där jävla tweeten i två månader nu. Men då låg de tia eller nåt. Jag åker ju på den, det inser jag nu.

Ja, du kan bara räddas av att HIF missar kval och åker ur direkt?

– Jag hoppas ju att de får kvala så jag ändå får springa. Men just nu är jag i så oerhört dålig form så jag vet inte hur jag skulle kunna genomföra ett maraton.

Själva tävlingen är alltså redan avgjord men du ska springa banan?

– Jag får väl se om jag kan få dispens. Jag är så sjukt dåligt tränad för att jag har varit skadad. Jag får bristningar i vaden hela tiden. ”Gubbavad”, kallar man det.

Så det var inte så att du hade tänkt springa det ändå?

– Jag har ju en dröm att en gång springa ett maraton, men jag har inte tränat för det. Så jag vetefan hur jag ska lösa det. Jag mår faktiskt dåligt över det här. Men jag vill hellre att HIF kvalar och att jag plågar mig igenom den här skiten.

– Men jag har ångest, det har jag. Jag inser ju att jag aldrig skulle slängt i väg tweeten (skratt).

Hur tror du det går för HIF då?

– Jag tror att de fixar en kvalplats redan på söndag. Sedan tror jag det blir Halmstad och det kommer HIF klara. Jag såg Halmstad i måndags och HIF har mycket bättre spelare än Halmstad. Men så halkar nån jävel och så släpper man in ett mål och så blir det ”player’s shoke”.

Till sist: vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag får njuta av semestern som vi åker iväg på i kväll. Vi ska till Maldiverna i tio dagar. Men jag får väl ut och träna (skratt); vara på gymmet hela dagarna.