Stjärnan kan ha avslöjat Griezmanns flytt

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Antoine Griezmann kan komma att lämna sitt Atlético Madrid efter sommarens VM-spel.

Nästa karriärssteg för fransmannen kan vara en flytt till Barcelona – i alla fall om man ska tro lagets anfallare Luis Suárez.

– Det gör klubben stolt att kunna plocka in kvalitetsspelare som Antoine, säger han till uruguayanska Radio Rincon.

Fransmannen Antoine Griezmann är en av Europas hetaste anfallare.

Han har gjort 27 mål på 46 matcher för La Liga-tvåan Atlético Madrid i år – och var en stor bidragande faktor till att laget gick vidare till Europa League-final efter seger mot Arsenal.

Men det kan ha varit det sista Griezmann mäktade med i den spanska huvudstaden. Flera rykten har placerat honom i några av Europas största klubbar – framför allt i Manchester United och Barcelona.

Nu har en annan stjärnanfallare gett sig in i diskussionen om Griezmanns eventuella klubbyte – och kanske har han avslöjat för mycket.

”Har mycket att erbjuda”

Barcelonas Luis Suárez säger nämligen till radiokanalen Radio Rincon att fransmannen är så gott som klar för de nyblivna ligamästarna. Det skulle i sådana fall vara en affär som både stärker Barcelona och försämrar ligatvåan Atlético Madrid rejält.

– Det gör klubben stolt att kunna plocka in kvalitetsspelare som Antoine, (Ousmane) Dembélé och (Philippe) Coutinho. Han är en spelare som har mycket att erbjuda, som har flera år kvar på högsta nivån och som alltid kämpar, säger uruguayanen.

Kostar en miljard

Barcelonas anfallsuppsättning är redan fullspäckad av kvalitet. Finns det plats för fler spelare?

– Han kommer inte att ta platsen från någon, men med ambitionen att vinna viktiga titlar. Han kommer att vara välkommen, säger Luis Suárez.

Den 1 juli kommer Griezmanns utköpsklausul att halveras, men ändå ligga på en dryg miljard. Det kommer med andra ord att bli en dyr historia för det lag som beslutar sig för att köpa anfallaren.

Dagens tv-höjdare 5 maj 00:37
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM