Premier League

Han flyr från TV4

Av: 

Zendry Svärdkrona

FOTBOLL

Efter Sportbladets avslöjande – Hans Backe nobbar kvällens fotbollsprogram: ”Just nu har vi ingen expert”

I kväll skulle Hans Backe varit expert i TV4.

Efter Sportbladets avslöjande om att han är huvudkandidat till jobbet som assisterande tränare i Manchester City meddelade han TV4 att han inte kommer att dyka upp.

– Det stämmer, bekräftar Per Nunstedt, fotbollschef på kanalen.

TRION SOM SPRICKER Hans Backe kommer inte att vara med i kvällens sändning av Fotbollsmåndag. Förmodligen spricker TV4:s trio Backe, Magnus Hedman och Ola Wenström i framtiden också om den förstnämnde skriver på för Manchester City.
TRION SOM SPRICKER Hans Backe kommer inte att vara med i kvällens sändning av Fotbollsmåndag. Förmodligen spricker TV4:s trio Backe, Magnus Hedman och Ola Wenström i framtiden också om den förstnämnde skriver på för Manchester City.

Sportbladets avslöjande om att Hans Backe, 55, är högaktuell för att bli Sven-Göran Erikssons assistent i Manchester City slog ned som en bomb i Fotbollssverige i går.

Backe själv har valt att göra sig oanträffbar.

Sportbladet har sökt den tidigare tränaren, numera fotbollsexperten i tre dagar och lämnat meddelanden utan att lyckas nå honom.

Men i går eftermiddag stötte Sportbladet ihop med honom av en slump i Stockholm. Backe ville inte kommentera uppgifterna.

”Någonting på gång”

Inte heller sportchefen på TV4, Hans Backes nuvarande arbetsgivare, Hans Pekkari hade på söndagskvällen pratat med Hans Backe.

– När jag såg uppgifterna i Sportbladet så sökte jag honom, men jag har inte fått tag i honom. Jag tar för givet att om en situation som påverkar hans anställning hos oss dyker upp så kommer han att höra av sig, säger Pekkari.

TV4-sportens krönikör Patrick Ekwall skrev i går i sin blogg om Backe: ”Helt plötsligt låter Backe meddela via sms att han inte kan jobba i morgon. Klart att någonting är på gång. Och det är inte som BP:s nye tränare, förmodar jag.”

Till Sportbladet säger Ekwall:

– Han hörde av sig till producenten för morgondagens program om att han inte kan vara med. Jag ska vara programledare och just nu har vi ingen expert. Jag vet ju inte varför han inte kan vara med på måndag.

Han har inte sagt något till dig?

– Nej, han är proffsig och springer inte omkring och snackar om sådana där saker. Något är det på gång, men jag kan ärligt säga att att jag inte vet vad.

”Jagas av klubbar”

Per Nunstedt, chef för TV4:s fotbollssatsning, fick på söndagen tag i Backe.

– Vi har haft en kort kontakt, men vad vi pratat om är inget jag kan säga. Att han jagas av klubbar är en verklighet som vi har levt med ända sedan han kom hit. Han lämnade ju oss för Panathinaikos, säger Per Nunstedt.

Det sägs att han inte kommer att jobba i morgon i Fotbollsmåndag?

– Han kommer inte att jobba, det stämmer. I övrigt kan jag inte säga så mycket, jag är på semester nu.

Kommer han att sluta på TV4?

– Så vitt jag vet är han vår expert. Jag vet att klubbar har varit intresserade, men ifall han skriver på för någon så kommer vi att veta om det som är hans arbetsgivare.

Så han inte skrivit på för Manchester City?

– Det har jag inte den blekaste aning om, men det skulle jag inte tro.

Enligt vad Sven-Göran Eriksson tidigare sagt till Sportbladet kommer hans blivande assistent att presenteras på i dag eller tisdag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Han har tränat tre 08-lag

Läs också:

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League