Stoppad – av läkarna

Ljungberg drabbad av ny migränattack

Surt Fredrik Ljungberg såg fram emot comebacken i West Ham, men nu tvingas han med största sannolikhet avstå dagens match efter en migränattack.

Fredrik Ljungberg, 30, var redo för comeback i West Ham.

Då drabbades han av ett nytt bakslag – en migränattack.

Läkarna avråder landslagskaptenen från spel i dag.

Hänt förr Fredrik Ljungberg har drabbats av kraftiga migränattacker tidigare. Under fotbollsgalan förra året fick han i sig en bit ost som han inte tålde. Två dagar senare kom smällen och han tvingades avstå landskampen mot Elfenbenskusten.

West Ham-managern Alan Curbishley såg fram emot att få tillbaks flera av sina tidigare skadade spelare till det heta derbyt mot Tottenham i Premier League i eftermiddag.

Fortsatt otur

– James Collins och Freddie Ljungberg behövde matcherna med sina landslag. Så på det sättet har ligauppehållet varit bra för oss. Spelarna har fått chansen att komma i form, säger Curbishley till klubbens officiella hemsida.

Men oturen fortsätter att grina Ljungberg i ansiktet.

Med stor sannolikhet finns inte Fredrik Ljungberg med på planen eller avbytarbänken på Upton Park i eftermiddag.

Den svenske landslagsstjärnan är fullt återställd efter sin vadskada och spelade både mot Spanien och Lettland nyligen i EM-kvalet.

Men i torsdags drabbades Fredrik Ljungberg av en migränattack.

– Han fick en kraftig migränattack. Något liknande som han fick för tolv månader sedan, säger Ljungbergs agent, Claes Elefalk.

Allergisk mot ostar

Fredrik Ljungberg är allergisk mot rödvin och olika typer av ostar.

För ett år sedan fick Ljungberg i sig ost via en av maträtterna på Fotbollsgalan. Två dagar senare, i samband med uppvärmningen inför landskampen mot

Elfenbenskusten, drabbades han då av en migränattack som slog ut landslagskaptenen fullständigt.

”Det är en mardröm”

Han har även drabbats av den mycket svåra huvudvärken under tiden i Arsenal och då missat matcher.

– Det är en mardröm när det händer. Jag spyr, förlorar synen delvis och ibland tappar jag känseln, har Ljungberg förklarat tidigare.

Vad som orsakade den kraftiga migränattacken i torsdags är oklart.

Claes Elefalk:

– Läkarna vill helst att han vilar på söndag (läs i dag). I övrigt är Fredrik fullt fit. Han kommer säkerligen träna helt normalt på måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM