Senaste nytt om ditt allsvenska lag

FOTBOLL

Djurgården: Blåränderna har bestämt sig för att inte ge något kontrakt till Branislav Conka från Partizan Belgrad som varit i Stockholm i två veckor för att visa upp sig.

– Det är en mycket duktig, ung spelare som varit intressant att titta närmre på, men vi bedömer det som att han inte kommer att ta en plats i A-laget i år. Det gör att vi väljer att inte gå vidare med honom, meddelar Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson till dif.se.

Gefle IF: Laget har tappat två tunga försvarsspelare, Magnus Wikström till Örebro SK och Patrik Karlsson till AIK. De har ersatts av den orutinerade duon Andreas Dahlén och André Grim. Men tränaren Per Olsson är inte orolig.

- Det känns spännande, intressant och kul att jobba med spelare som är hungriga, säger han till FotbollDirekt.com

Hammarby: Eric Fischbein blir inte kvar i Hammarby, men i vilken klubb han kommer att spela är inte klart.

– Nej, du får återkomma, säger den hårt jobbande mittfältaren.

Helsingborg: Benedict Vilakazi, sydafrikansk mittfältare som tidigare har varit aktuell för Djurgården, har kopplats samman med HIF. Men trots att han var en av tränaren Stuart Baxters favoritspelare under engelsmannens tid som förbundskapten för Sydafrika är han inte aktuell.

– Vi skulle säkert vara mycket intresserade av honom om det inte var så att han var en defensiv mittfältare. Tyvärr är han lite för lik McDonald Mariga, om än inte rent fysiskt, säger Baxter.

Kalmar FF: Så landade han då till slut i Sverige. Fabio Augusto. Kalmar FF:s brasilianske speluppläggare är tillbaka i Sverige efter en lång vistelse hemma i Brasilien där han har jobbat för att komma tillbaka efter sin tunga skadeperiod som hållit honom borta sedan i somras.

– Jag känner ingenting längre, så nu är det bara att fortsätta att jobba och träna hårt inför den kommande säsongen, säger han till Kalmar FF:s hemsida.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM