Williams nobbar Blåvitt för Århus

FOTBOLL

”Det var ett för bra bud för att vi skulle kunna tacka nej”

GÖTEBORG. Sorry Blåvitt, Dioh Williams går till danska Århus.

- Tajmingen är inte den bästa, men det var ett för bra bud för att vi skulle kunna tacka nej, säger Häckens sportchef Carl Fhager.

Foto: Dioh Williams.

Klubbarna är redan överens. Häcken får närmare 10 miljoner kronor för sin liberianske anfallare. Dioh Williams själv är just nu i Århus och förhandlar om sitt kontrakt.

- Allt är inte i hamn, men vi räknar med att han skriver på under kvällen, säger Carl Fhager.

Sportbladet skrev i tisdags om IFK Göteborgs intresse för den målfarlige anfallaren, men Århus hann före.

- Vi har förhandlat i en vecka ungefär. Det gick ganska snabbt.

Fanns det fler bud att ta ställning till?

- Det har varit ungefär tio klubbar som varit intresserade, men vi har försökt att styra iväg alla bud eftersom vi velat behålla Dioh säsongen ut.

Men?

- Århus var ihärdiga, och betalat riktigt bra. När vi sonderade marknaden i vintras så låg hans värde på ett betydligt lägre pris än det vi får nu. Så det är ju positivt.

Häcken står nu med bara två renodlade anfallare inför superettans slutspurt, där Hisingslaget fortfarande har en god chans att knipa en av de allsvenska platserna. Hasse Berggren är skadad säsongen ut, så klubben har just nu bara Paulinho och Daniel Larsson, även om både Peter Olofsson och Jonas Henriksson kan spela på topp också. Men det lutar åt att klubben förstärker.

- Vi tittar ju alltid på spelare, så att vi snabbt ska kunna slå till om något sånt här händer. Vi har en brasiliansk anfallare på gång, löser det sig blir han klar på fredag, säger Fhager.

Fler detaljer?

- Nej, jag kan inte säga mer än så.

ARTIKELN HANDLAR OM